Inspireras av fransk inredning och fixa stilen hemma själv.

Fransmännens bästa inredningsstilar vi bör ta efter

Frankrike har alltid varit ett huvudsätet i världen för design av alla de slag. Därför borde vi ta till oss lite inrednings tips från dem. Få inspiration från fransmännens inredning.

Annons
Residence möter: Palmgrens X Thomas Sandell
Residence möter: Palmgrens X Thomas Sandell
1:48

Frankrike har länge varit det landet i världen som vart ledande inom design, både när det kommer till inredning och kläder. Vi kan därför hämta mycket inspiration från deras olika inredningsstilar och skapa oss ett snyggt hem med hjälp av dessa.

Här har ni Residence lista på lite tips vi hämtat från fransmännen.

Hallen bör uppskattas

Hallen är en viktig plats i bostaden och bör vara inredda på ett luftigt och simpelt sätt då den ofta är ganska liten och trång. Du skapar inbjudande hall med ett snyggt avlastningsbord med en blomma på och en spegel ovanför.

Hall med ett snyggt avlastningsbord, en blomma ovanpå och en spegel ovanför. Mönstrad tapet.
Foto: Max Vakhtbovych/Pexels  

Roliga golv

För att få till det perfekt i ett rum bör man ha ett golv som sticker ut och är snyggt. I Frankrike är det inte ovanligt att det läggs lite extra kärlek på golvet genom att skapa roliga mönster.

Annons
Foto: Lina Kivaka/Pexels  

Vitt på vitt

Var inte rädd att blanda vita nyanser i ett rum. Ha olika typer av vitt för att skapa ett djup i rummet, när endast en nyans används blir det väldigt platt och sterilt. Ett rum med flera vita nyanser får ett djup och vilsam karaktär.

Foto: Maksim Goncharenok/Pexels  

Grått är flott

Grått är en färg som alltid passar in i ett rum. Tips från fransmännen är att ha väggarna i en ljusare grå färg och sen använda sig av kuddar och liknandes asessoarer i mörkare färgskalor av grått.

Annons
Foto: Sidekix Media/Unsplash  

Vill du ha fler inredningstips? Besök den här sidan där vi samlar allt vårt härliga inredningsinnehåll.

Grönska är din bästa vän

Växter lyfter ett rum. Att placera ut växter i rummet ger en färgglad och levande känsla. Växter kan enkelt användas som utfyllnad om man är osäker på vad man ska placera i ett hörn i vardagsrummet eller på fönsterbrädan i sovrummet.

Belysning som chockar

Fransmännen tycker att lampor ska dra till sig uppmärksamhet och vara häftiga. En lampa som är stor eller har en speciell design ger en wow-känsla till rummet.

Foto: Yann Maignan/Unsplash  

Mycket konstverk

Konstverk kan ge ett rum karaktär och ta bort känslan av tomhet. Konst är alltid ett smart sätt att använda för att knyta ihop ett rum. Ett tips från fransmännen är att ha mycket konst på väggarna, gärna specifika väggar som är fyllda med olika typer av tavlor med fin konst.

Utnyttja varje vrå

Låt inte hörn eller långa hallar stå tomma. Utnyttja hela rummet. Ibland låter vi delar av hemmet i stort sätt stå helt tomma på möbler men fransmännen är duktiga på att använda sig av varenda utrymme de har. Våga ta efter, sätt en snygg lampa eller stol i det tomma hörnet i hallen.

Foto: Rachel Claire/Pexels  

Lek med höjder

För att få till lite mer dimension och levande känsla i ett rum kan man enkelt leka med höjdskillnader. Är det exempelvis högt till tak kan man sätta ett lågt bord eller bänk längs med väggen och runt detta inreda med möbler i andra höjder.

Foto: Collov Home Design/Unsplash  

Källa: Vouge Living.

Annons