Ute efter den perfekta julklappen till någon? Inredningsdetaljer kan kännas som en utmaning, men faktum är att flera dekorationer tack vare sin tidlösa design fungerar ihop med många olika stilar och därför kan passa i flera olika hem.

Ute efter mycket stil, men fortfarande något som är plånboksvänligt? Här listar vi 24 inredningsklappar under 500 kronor att ge bort i jul – eller så kanske du hittar något du vill önska dig själv!

1. Vasen Flower, Marimekko

Vasen Flower från Marimekko i grönt

Små vaser kommer alltid till användning och den här, som går under namnet Flower, kommer från Marimekko. Finns även i rosa och i klarglas och fungerar i de flesta hem tack vare sin mjuka form. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

2. Tidningsställ, Maze

Tidningsställ från maze

Elegant tidningsställ från Maze, som även kan fungera som förvaring för andra mindre detaljer eller som ett diskställ. Tidningsstället finns även i svart och i vitt. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

3. Timglas, Hay

Timglas i olika färger från Hay

Timglaset är en tidlös dekoration i hemmet och den här varianten från Hay finns i flera färger och storlekar. Sanden rinner igenom på 15 minuter i timglaset som är i storlek M. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

4. Sittpuff i sammet, Åhléns

Beige sittpuff i sammet från Åhléns

Har du någon i din närhet som skulle ha nytta av en extra sittplats i vardagsrummet eller som vill piffa till sovrummet? En stilren sittpuff i sammet är ett snyggt val och den här plånboksvänliga varianten finns i flera fina färger, här i en ljusbeige nyans. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

5. Karaff Cabernet, Holmegaard

Karaff från Holmegaard

Stilfull karaff som passar för såväl vatten som vin. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

6. Dora Maar-skål, Jonathan Adler

Dora Maar skål från Jonathan Adler

Den surrealistiska Dora Maar-skålen är gjord i porslin med en glaserad yta och kan användas som förvaring till såväl godis som blommor. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

7. Nappula ljusstake, Iittala

Ljusstaken nappula i mossgrönt från Iittala

Ljusstaken Nappula har en tidlös form och finns i flera fina färger. Ljusstaken designades av Matti Klenell för Iittala och fungerar både för sig själv och med andra ljusstakar. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

8. Påslakanset Juliette, Ellos Home

Påslakanset i ekologisk bomull

Ett snyggt påslakanset i ekologisk, mjuktvättad bomull är en uppskattad och användbar present. Finns i flera färger, här i khakigrönt. Finns att köpa här (länk till Ellos).

9. Neonlampa, Lagerhaus

Neonlampa i rosa från Lagerhaus

En neonlampa i inredningen kombinerar både färg, lekfullhet och ljus i ett. Den här neonlampan med texten ”Yes” blir en snygg blickfångare på väggen. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

10. Snäckformat fat, H&M Home

Snäckformat fat i guld från H&M Home

Litet snäckformat fat i guldfärgad metall som är fin som den är i hyllan eller på fönsterbrädet, men som även kan fungera som förvaring för exempelvis mindre smycken. Finns att köpa här (länk till Apprl).

11. Kuddfodral Deva, Chhatwal & Jonsson

Kuddfodralet Deva från Chhatwal & jonsson

Kuddfodralet Deva är gjord i mjuk sammet och har handsydda veck som ger struktur till prydnadskudden. Kudden finns i tre olika storlekar och flera olika färger. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

12. Ljushållare, Menu

POV ljusstake för väggen från Menu

Ljushållaren POV från Menu är en rolig detalj i hemmet som ger ett annorlunda uttryck beroende på från vilket håll den betraktas. Hållaren är tillverkad i pulveralackerad metall och fästs på väggen. Här syns den i Svenssons i Lammhults egen blågrå nyans, men den finns även i flera andra färger. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

13. Tvålpump, Mette Ditmer

Elegant tvålpump från Mette Ditmer

Elegant tvålpump i keramik med en yta i gummi som ger den en matt finish. Finns i flera färger och även med svart pumphuvud . Finns att köpa här (länk till Awin.com).

14. Bricka, Flyboyant/Tictail.com

Rund bricka med mönster från svenska Flyboyant

Brickor är alltid en praktisk och uppskattad present och den här runda brickan från svenska Flyboyant bidrar även med färg och mönster i inredningen. Finns att köpa här.

15. Anslagstavla, Design Letters

anslagstavla från design letters

Anslagstavlan från Design Letters är en stilrent lekfull inredningsdetalj som kan förmedla små meddelanden i valfritt rum i hemmet. Tavlan finns i flera olika färger. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

16. Ljusstake, Bloomingville

ljusstake från bloomingville

Snygg ljusstake i stengods, som finns i flera olika kulörer. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

17. Brandfilt, Solstickan Design

Snygg brandfilt från Solstickan Design

En smart och snygg klapp i ett är den här stilrena brandfilten från Solstickan Design. Av säkerhetsskäl bör brandfilten placeras lättillgängligt i hemmet och då får den gärna se så här bra ut. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

18. Vas Wide, Broste Copenhagen

Vasen Wide från Broste Copenhagen

Den här vasen i glaserad keramik kommer i den fina färgen rainy day samt i två storlekar från danska Broste Copenhagen. Den har en vacker struktur och ett tidlöst utseende som passar i flera olika hem. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

19. Badhandduk, Artilleriet

hamam handduk från artilleriet

Stor handduk som fungerar både som badhandduk och som filt under vinterhalvåret. Handduken är gjord enligt gammal tradition i Turkiet samt i mjuk, absorberande bomull. Finns att köpa här.

20. Väggklocka, House Doctor

House Doctor väggklocka

Kanske den perfekta julklappen till familjemedlemmen som alltid är sen? Den här minimalistiska väggklockan med ur i cement och visare i mässing smälter lätt in med övrig inredning. Finns att köpa här (länk till Tradedoubler.com).

21. Bäddset i ekologisk bomull, Granit

bäddset i ekologisk bomull från Granit

Bäddset med påslakan och örngott i ekologisk bomull. Här i färgen kummin, finns även i blått, grönt och vitt. Finns att köpa här (länk till Adtraction).

22. Fat i trä, Pleatform/Tictail.com

Fat i trä med vacker form från Pleatform

Vackert format fat i valnöt som kan ha flera användningsområden. Visa upp smycken eller stilleben på fatet eller välj varianten med finish för att använda den som en tallrik. Finns att köpa här.

23. Bordsspegel, Moebe

Bordsspegel från Moebe

Bordsspegeln Mirror anammar mottot ”less is more” i sin design och består av en stålram i ett stycke och en rund spegel utan ram. Finns att köpa här (länk till Tradedoubler.com).

24. Tota ask, AYTM

Asken Tota från AYTM i blått tonat glas

Fin liten ask för småförvaring. Locket är gjort i mässing medan burken är i tonat glas och finns i flera olika färger. Finns att köpa här (länk till Awin.com).

Läs mer:

18 detaljer som sätter guldkant på nyårsfesten

Julen på Artilleriet är här – se våra 8 favoriter

8 sätt att fira en miljövänligare jul