24 trendiga designklassiker på rea just nu

Designklassiker är både tidlösa och trendiga. Och perfekta presenter till dig själv eller någon du tycker om. Här är 24 fina köp som kommer hålla stilen i många år. Just nu med rabatt!

Annons

Designklassikerna är lika heta varje år, eftersom de håller stilen över tiden. Och sommaren 2019, när alla pratar om att konsumera mer långsiktigt, är tidlös formgivning trendigare än någonsin.

24 fina designklassiker på rea:

Vi har valt ut snygga och tidlösa klassiker som du kan passa på att fynda just nu. Några är tillfälliga kampanjer, andra är på rea tills lagret tar slut.

1. Sjuan, Arne Jacobsen/Fritz Hansen

Designklassikern Sjuan av Arne Jacobsen
 

3107  Sjuan, eller serie 7, är en ständig bästsäljare. Stolen formgavs av Arne Jacobsen 1955. Just nu: Köp 4 och betala för 3 (gäller oklädda verioner, till 16 juni 2019). Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

2. Munblåst vas i rosa glas, Aalvar Alto/Iittala

Alvar Aaltos ikoniska vas för Iittala – här i rosa
 

Alvar Aaltos vågiga vas är en av Iittalas mest ikoniska produkter. Här 16 cm hög och i en fin rosa färg. Just nu 30 % rabatt (om du väljer laxrosa). Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Bumbling i borstad aluminium, Ateljé lyktan

Designklassikern Bumling från Ateljé lyktan
 

Tidlös, stilren och en klassiker i hemmets alla rum. Lampan Bumling formgavs av Anders Pehrson 1968. Just nu 30 % rabatt om du väljer borstad aluminium . Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

4. Lyngbyvasen i vitt porslin, Lyngby Porcelæn

Lyngbyvasen är en omtyckt designklassiker
 

Ikonisk vas som lanserades 1936, när enkla former som denna var något helt nytt. Först på 1950-talet blev vasen riktigt populär – och sedan dess är den en favorit hos många. Just nu 30 % rabatt. Finns att köpa här (reklamlänk).

5. Aalto-fat, Iittala

Tidlöst fat av Alvar Aalto
 

Skulpturalt fat för till exempel snacks eller småsaker, av finska ikonen Alvar Aalto. Längd: 35,8 cm. Just nu på rea. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

6. Bestick-set i 16 delar, Georg Jensen

Bernadottebestick: En designklassiker
 

Bernadotte formgavs av Sigvard Bernadotte 1939. Tillverkat i rostfritt stål som tål maskindisk. Just nu 24 % rabatt (kampanjpris). Finns att köpa här. (reklamlänk)

7. CH24 Y-stol, Hans J Wegner för Carl Hansen & Søn

Hans J Wegners klassiker Y-stolen
 

Hans J Wegners klassiska Y-stol designades år 1950 och känns precis lika modern i dag. Den här stolen i grönt är från en jubileumsutgåva. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

8. Termoskanna, Stelton

Steltons designklassiker i lavendel
 

EM77 designades av Erik Magnussen 1977 och uppdateras varje år med nya färger. Här i lavendel. Kampanjpris till den 7 juni 2019. Finns att köpa här. (reklamlänk)

9. 80-talskamera i limiterad nyåtgåva, Polaroid originals

80-talsklassiker i limiterad nyutgåva
 

600 Chrome Gold i guldfärgad plast är en limiterad utgåva av Polaroids Sun 600-serie från 1980-talet. Denna vintagekamera är restaurerad för hand hos Polaroid originals. Just nu på rea. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

10. Stol, Bruno Mathson

BM 65 deisgnades 1965 men kom i produktion senare
 

Snygg stol med en intressant designhistoria: När Bruno Mathson formgav den år 1965 gick det inte att producera stolen. Men tack vare teknikens utveckling kan du köpa den – och just nu till kampanjpris. Finns att köpa här. (reklamlänk)

11. Ljusstake i mässing, Skultuna

Designklassikern Liljan från Skultuna
 

Liljan designades av Ivar Ålenius Björk för världsutställningen i New York 1939. Sedan tillverkades ljusstaken av Ystad-metall till 1969. Nu produceras den igen av Skultuna. Just nu på rea. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

12. Fällbar stol i teak, Skagerak

Fällbar stol från Skagerak
 

En riktig trädgårdsklassiker, men fin även i ett litet kök, är Mogens Holmriis fällstol för Skagerak. Komplettera med ett bord från samma serie. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här (reklamlänk).

13. Tallrik med klassiskt mönster, Lyngby

Klassiskt vitt porlsin med mönster från 1961
 

Rhombe-mönstret dök upp första gången 1961 på andra föremål, men har senare hittat sin plats på bland annat den här tallriken. Just nu 50 % rabatt. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

14. Skål, Normann Copenhagen

Krenit är en designklassiker från Normann Copenhagen
 

Krenit vann designpriser redan på 1950-talet och är med sin enkla form och snygga färgkombination precis lika modern i dag. Just nu 30 % rabatt. Finns att köpa här. (reklamlänk)

15. Ikoniskt sidobord, Eileen Gray/Classicon

Eileen Grays sidobord – just nu till kampanjpris
 

Eileen Grays fantastiska design har hållit stilen sedan 1927. Adjustable Table E 1027 är som namnet antyder lika flexibelt som snyggt, i både sovrummet och vardagsrummet. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

16. Bestlite B5, Robert Dudley Best för Gubi

Bestlite är en designklassiker från 1930
 

Bestlite kallas även Churchill-lampan efter den brittiska premiärministern som hade bordsvarianten på sitt kontor. Lampan formgavs 1930 i Bauhaus-stil. Just nu på rea. Finns att köpa här (reklamlänk).

17. Stol, Yngve Ekström för Stolab

Yngve Ekströms stol är en designklassiker
 

Pinnockio är en stol som de flesta nog känner igen. Den formgavs år 1950 och återlanserades i flera färger 2017 när Stolab firade 110 år. Just nu på rea. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

18. Guldfärgad arbetslampa, Form us with love för Design house Stockholm

Work lamp – en designklassiker på rea
 

Industristil med lyxkänsla i en liten lampa som har blivit en klassiker och syns i många stilräkra hem. Just nu: 30 % rabatt i flera färger. Finns att köpa här. (reklamlänk)

19. Kaffetermos 1 liter, Georg Jensen

Trendiga och tidlösa designklassiker på rea just nu: Kaffetermos Georg Jensen
 

Rostfri kaffekanna som bygger på en design av Sigvard Bernadotte från 1930-talet. Termosen finns i två storlekar och den här som rymmer 1 liter kan du just nu  köpa med 31 % rabatt. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

20. Lamini (Lamino för barn), Yngve Ekström för Swedese

Lamini är barnversionen av designklassikern Lamino
 

En stol som barn i flera generationer kan ha glädje av. Och en fin present till barn (eller deras föräldrar). Just nu på rea. Finns att köpa här (reklamlänk).

21. Hylla i ek, Michael Bihain för Swedese

Libri av Michael Bihain för Swedese
 

Libri utnämndes till årets möbel av Elle Decoration för 10 år sedan (när tidningen hette Elle Interiör). Och hyllan har inte blivit mindre populär sedan dess. Just nu på rea. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

22. Dricksglas i 2-pack, Aino Aalto för Iittala

Aino Aaltos gröna dricksglas för Iittala
 

Äppelgröna dricksglas i en design som skapades 1932. Aino Aalto var inspirerad av hur det bildas ringar på ytan när man kastar stenar i vatten. Och glasen är lika fina i dag. Just nu 30 % rabatt i flera färger. Finns att köpa här. (reklamlänk)

23. Pläd i ekologisk bomull, Pia Wallén

Pläden med korsen har blivit en designklassiker
 

Cross blanket är en stilren filt i ekobomull. En designklassiker som passar in i alla möjliga miljöer. Just nu kampanjpris om du väljer grå eller orange. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

24. Pantonstolen för barn, Verner Panton för Vitra

Verner Pantons ikonsika stol för Vitra i barnversion
 

Panton chair designades på 1960-talet och är en ikon bland stolar. Panton Junior är cirka 25 procent mindre och ger vilket barnrum som helst ett lyft. Stolen kan även användas utomhus. Just nu kampanjpris. Finns att köpa här i rött. (reklamlänk) Och här i vitt (reklamlänk).

Läs mer:

Svenskt tenn släpper limiterad kollektion med Luke Edward Hall

3 barnvänliga designhotell i Grekland

Stjärnarkitektens nya plädar

Annons