5 INREDNINGDETALJER SOM MER ÄN GÄRNA KAN HÄNGA KVAR EFTER JUL

Julen är över precis lika fort som den kom. Men misströsta inte, många av favoritdetaljerna i hemmet kan hänga kvar långt in på det nya året.

Annons

Julen är en högtid fylld av dekorationer, god mat och stämningsfulla detaljer. Och även om många njutit av allt det goda sedan början på december (eller kanske redan i november?) så kan det kännas tråkigt att det är över och dags att plocka ner allt pynt.

Men trettondagen behöver inte innebära att man återgår till vintermörker och omysig inredning. Det finns flera fina detaljer som kan hänga kvar i hemmet även efter jul.

1. LJUSSLINGAN

Låt ljusslingorna hänga kvar som en mysig dekoration även efter jul. Foto: Anders Bergstedt Styling: Anna Furbacken för Entrance mäkleri  

Ljusslingan är en av de självklara detaljerna att lämna kvar när man städar undan julen. Här uppe i norr ligger vintern och mörkret kvar och det är långt till vårens första varma solstrålar. Då piggar de små ljuskällorna upp och gör hemmet lite härligare.

Annons

Dessutom finns det många fina sätt att inreda med ljusslingor som inte alls behöver förknippas med julmyset. Här hittar du 17 snygga idéer och shoppingtips.

2. JULSTJÄRNAN

Den trendiga julstjärnan kan hänga kvar efter jul. Foto: Jotex  

Årets trendiga variant av den klassiska julstjärnan är Moraviastjärnan och såväl den som originalet kan utan problem hänga kvar resten av vintern.

Ha den i fönstret, ersätt taklampan med den stämningsfulla stjärnan eller häng den i sovrummet för en mysig ljuskälla med ett mjukt, varmt sken.

Annons

3. LJUSEN OCH ELLJUSSTAKEN

Låt både elljusstaken och de levande ljusen stå kvar hela vintern. Foto: Artilleriet & Markslöjd  

Såväl elljusstaken som ljusstaken med levande ljus i kan stå kvar i fönstret eller på bordet långt efter jul. Den sprider, precis som julstjärnan, ljus och bidrar till en mysig atmosfär i det vintermörka hemmet.

Ifall det känns motigt att ha kvar den klassiska adventsljusstaken efter december kan du välja att istället satsa på en variant som inte är lika klassiskt formgiven. I dag finns mängder av fina ljusstakar som passar hela vinterhalvåret och inte är lika förknippade med just julen. Här hittar du 17 snygga adventsljusstakar i flera olika stilar.

Annons

4. JULBLOMMOR I NY TAPPNING

Arrangera julblommorna i vaser tillsammans med mycket grönska för en vintersnygg detalj. Foto via: A quiet style  

Klassiska julblommor går att variera i oändlighet om man bara använder sin fantasi. Dela upp blommorna eller köp snittbommor för att skapa vackra arrangemang i flera vaser efter julen.

Blanda upp med mycket grönt för att dra ner på julkänslan och addera några andra favoritblommor för att skapa helt nya blomsterarrangemang som du kan njuta av långt efter högtiden.

5. FÄRGPALETTEN

Julens moderna färgpalett passar i hemmet året om. Foto: Ellos Home  

I år har flera fina färger dominerat julkollektionerna – från rostrött, vinrött och orange till skogsgrönt och djupt blått. De vackra färgerna behöver inte begränsas enbart till högtiden, utan är snygga att inreda med året om – särskilt under höst- och vinterhalvåret.

Ifall du har valt att inreda med årets trender i jul kan du låta dem hänga kvar och bli en mer permanent del av inredningen. Matcha med ljusa, naturnära färger för att ljusa upp de mörka kulörerna lagom till vårens ankomst.

Läs mer:

Designerns bästa tips för ett snyggt och ergonomiskt hemmakontor

Julklappstips: 20 saker till köket att önska sig eller ge bort i jul

Efter ”lagom” och ”hygge” – nu är det trenden ”mys” som gäller

Publicerat 01 december 2020
Annons