5 julklappstips till nostalgikern

Annons

Nu väntar julen runt hörnet och det är dags för de sista förberedelserna! Att köpa de sista julklapparna kan vara en sådan sak, men det är inte alltid helt enkelt – framför allt inte för den som vill ha julklappar med lite mer tanke bakom. Residence praktikant Aurora Borotinskij hjälper er med sina bästa tips på julklappar som både är moderna klassiker och har en fläkt av historiens vingslag!

AK 2860
 

1. Sideboard AK2860, 32 132:-, navercollection.dk

Annons

Ett sideboard i varmt brunt trä som för tankarna tillbaka till femtio- eller sextiotalet. Är det gammalt får det gärna ha små skavanker som ger karaktär. Om nytt kan det se ut som på bilden! På sideboardet kan du ställa en telefon från sextiotalet som du har hittat på dina föräldrars vind, eller fästmannens whiskeysamling och dina favorit-coffetablebooks.

TA10144_NOTTURNO_1.jpg
 

2. Kudde Notturno Lin, 1 100:-, Svenskt Tenn.
Notturno Lin från Svenskt Tenn. Självklart måste ett föremål från en av mina favoritbutiker, anrika Svenskt Tenn, vara med. Kudden för tankarna till en sval sommarkväll och den mustigt blå färgen och de gula citronerna är otroligt vackra.

Annons
lampa Ali.jpg
 

3. Lampa Ali, 5 900:-, DIS inredning.

Lampan Ali från DIS för tankarna till 1920-talets dekadens och skulle göra sig fint i sovrummet.

8
 


4. Godiskolor, ask med tio kolor, 95:-, parlanskonfektyr.se.
Ett paket med Pärlans kolor under granen är aldrig fel men halva nöjet är förstås att köpa dem själv från den charmiga butiken på söder där personalen är klädd som kisar och bönor från förr. Tips! Pepparmint och Polka är min favoritkola från Pärlans Konfektyr, men det finns massor av andra spännande smaker också!

Annons
HH2855_205J152
 


5. Handväska, Small Bayswater Satchel. Ca. 10 123:-, Mulberry.

Som en liten godisbit är denna dröm i rosa från Mulberry! Modellen är en variant på företagets klassiska Bayswater-väska!

Annons