Stylingtrender som spås bli stora 2022, inredningstrender 2022

5 stylingtrender som spås bli stora 2022

Från sprudlande färgfest till maffiga metaller. Nu blickar vi framåt mot 2022 och spanar in stylingtrenderna som sticker ut lite extra. Vilken blir din favorit?

Annons
TV: 5 stylingtrender som spås bli stora 2022
TV: 5 stylingtrender som spås bli stora 2022
1:43

Må hända att 2021 inte är över riktigt än, men många av oss är nog mer än redo att lämna året bakom oss och ladda upp för en rejäl nystart. Rent inredningsmässigt är spekulationerna kring nästkommande års ledande trender i full gång och vi har redan spanat in 2022 års ledande färgtrender.

Tillsammans med Fastighetsbyrån skiftar vi nu fokus mot 2022 års stora stylingtrender, som spås gå i mer personliga banor där färg och vintage leder vägen.

– Den största trenden framöver tror jag är att våga ta ut svängarna ytterligare för att uppnå det personliga hemmet. Våga sig på att tapetsera en hall, välja färger och material som sticker ut och som du kanske inte hade tänkt på i första hand, säger Nellie Fasth, stylist på Fastighetsbyrån i Malmö.

Annons

Inspireras av 5 stylingtrender som spås bli populära 2022:

Stylingtrend 1: Böljande former

Stylingtrender 2022, böljande former
Lekfulla böljande former dyker upp mer frekvent under 2022. Foto: Ferm Living.  

Ett genomgående tema 2021 var, och är fortsatt, de jordnära paletterna och rejäla naturmaterialen. 2022 skymtar vi en liknande neutral färgskala som i sin tur skruvas upp rent estetiskt, med lekfulla former och taktila ytor. Just böljande utföranden spås leda vägen i både stora och små detaljer, inte minst belysning där du både får praktisk funktion och stilfull statementdetalj i ett.

Stylingtrend 2: Godislika glasföremål

Stylingtrender inredningstrender 2022, glasobjekt
Uppiggande färgsättningar och tidlöst glas är ett trendigt möte på uppsving och syns här i Iittalas klassiker. Foto: Iittala.  

Godis möter inredning. En kreativ lekfullhet genomsyrar 2022 års stylingtrender, inte minst på mikronivå. Nu är det mindre detaljer, från vaser till skulpturer, som står i blickfånget. En gemensam nämnare för alla föremål är att de är gjorda i glas, med kulörer som sträcker sig från murriga toner till poppiga pasteller. Håll ögonen öppna på loppis och second hand för unika glasfynd i läckra toner.

Annons

Stylingtrend 3: Futuristisk metall

Stylingtrender inredningstrender 2022, metall
Inspireras av danska Frama och boosta den nedtonade hemmiljön med metalliska kontraster. Foto: Frama.  

En pandemi sätter sina spår på fler sätt än ett. Efter ovisshet och stunder då livet i princip satts på paus finns det en övergripande längtan efter både nystart och förändring, vilket även präglar inredningsbilden. Nu smyger sig en futuristisk trend fram med silverskimrande metallytor i förarsätet. Tänk robusta material som aluminium och stål men också silverfärgade hemtextilier och gardiner – allt med en modern touch.

Stylingtrend 4: Härliga färgklickar

Stylingtrender inredningstrender 2022, pasteller
Tänk utanför boxen och låt ett flertal färger, gärna i avvikande palett, dominera hemmiljön. Foto: Lina Östling för Historiska Hem Stylist: Hanna Rydman Mäklare: Konstantin Dallas.  

Det är dags att göra sig redo för metallkontrast – och färgfest. Kontrast skapas enkelt och effektivt med kulör, oavsett omfattning. Att inreda med pasteller fortsätter att vara på ropet, men det är color blocking-tendensen som drar det längsta strået. Här finns det absolut inga pekpinnar, utan våga maxa med kulörer i sprudlande nyanser. Extra snyggt blir det om flera poppiga färger möts på en och samma yta.

Annons

Stylingtrend 5: Återbruk och vintage

Stylingtrender inredningstrender 2022, vintage och second hand
Låt dina vintagefynd stå i fokus och addera en unik touch för både rummet och hemmet som helhet. Foto: Jocke Ono för Historiska Hem Stylist: Charlotte Lindholm Mäklare: Caroline Klasson.  

2022 är året då vi inreder för livet, men ändå adderar känslan av förnyelse. Att piffa upp hemmiljön är ofta synonymt med märkbara utgifter och hög konsumtion men så behöver inte vara fallet. Loppis-, second hand- och auktionsvurmen är fortsatt växande och fortsätter att influera inredningsbilden i allt större utsträckning. Plocka fram dina fyndade guldkorn, från möbler och ljuskällor till textilier och smådetaljer.

Se också: 5 stora jultrender 2021
Se också: 5 stora jultrender 2021
1:16
Publicerat 25 november 2021
Annons