6 sätt att fixa badrummet – utan att renovera

Det behöver inte kosta en förmögenhet att få badrummet att kännas som nytt. Varför inte sätta in en roséfärgad kran, ett handfat i mosaik eller helt enkelt bara lite färska blommor?

Annons

Vid årsskiftet ändrades reglerna för rot- och rutavdraget, vilket gör att man inte längre kan göra avdrag för lika mycket pengar. Du behöver dock inte renovera hela badrummet för att det ska kännas som nytt.

– Det kan både vara billigt och enkelt att skapa ett nästan helt nytt badrum utan att för den delen behöva byta kakel eller golv. Förvandla badrummet med små medel i stället som en ny kran eller ett nytt handfat. Nu går det dessutom fort då man kan sitta hemma och inspireras och klicka hem produkter som man får hemlevererade direkt till dörren, säger Felicia Sobocki på Badhem.se.

6 tips på hur du förvandlar badrummet enligt vårens trender:

1. Mässing och rosé

Det är fortsatt populärt med blandare och andra detaljer i mässing och roséguld. Att byta ut kranen kan ge tvättstället ett helt nytt utseende.

badrum superfront
Foto: Superfront  

2. Svarta detaljer

badrum svart
 

Vita, typiskt skandinaviska badrum får en annorlunda och dramatisk look med svarta detaljer. Byt ut handfatet, måla om badkaret eller addera svarta textilier.

Annons

3. Starka färger

badrum'
Färgstarkt badrum, från Bada i färg.  

Svart och vitt i all ära, men visst är det härligt med färg? Gärna på väggarna eller badkaret, men det kan räcka med nya handdukar och andra detaljer.

4. Kakel och mosaik

Färgglatt kakel och mosaik i geometriska former är en stark trend som vi ser på såväl handfat och badkar som väggar och golv.

Annons

5. Lyx och flärd

Badrummet är vårt nya finrum. Häng en lampa i taket och om du har plats – ställ in en soffa, fåtölj eller stor spegel.

6. Små detaljer

Färska blommor, nya handdukar eller fina badkarsfötter kan göra stor skillnad för en liten peng.

– Det viktigt att komma ihåg att det är ditt badrum och din känsla och stil som ska avspeglas. Låt trenderna vara just en inspiration och inte ett krav, säger Felicia Sobocki från Badhem.se.

Publicerades ursprungligen på vår systersajt Drömhem & trädgård.

Annons