7 ljusstakar som är fina året om (inte bara till advent)

Vi går mer och mer åt en hållbar livsstil. En enkel sak som vi alla kan bidra med är att fira advent med en ljusstake som faktiskt funkar lika fint året om. Här har Residence samlat sina 7 favoriter!

Annons
Ljusstake från Klong
 
Jotex ljusstake
 

2. En 4-armad ljustake formgiven av Jonas Grundell för Design House Stockholm. Här (reklamlänk) hittar du den!

Annons
Georg Jensen ljusstake
 

3. Tidlös estetik möter praktisk innovation i den kombinerade ljusstaken med bricka.  Brickan låter dig servera dina snacks på ett elegant sätt samtidigt som den sprider ett mjukt skimmer över ditt hem. Tunes är formgiven av svenska designern Monica Förster och är ett exempel på hennes arbeten för Georg Jensen. Den är tillverkad av putsat rostfritt stål och rymmer 4 ljus och har 3 brickor i olika storlekar. Här (reklamlänk) finns den!

4. Kandelaber från serien Nappula är designad av Matti Klenell för Iittala. Här (reklamlänk) hittar du ljusstaken!

Annons
ljusstake Design house Stockholm
 

5. Det svenska designvarumärket Klong presenterar den nya adventsljusstaken A.D., designad av Broberg & Ridderstråle. I sitt samarbete har duon experimenterat med dimensioner och proportioner, vilket utmynnat i en geometriskt tilltalande ljusstake. Anno Domini, eller enbart A.D. som ljusstaken även kallas, har en avskalad och modernistisk estetik. Denna klassiska form gör samtidigt att användandet av ljusstaken inte är begränsat till enbart juletid.

Annons
ljusstake från Georg jensen
 
Ljusstake från Ittala
 
AD Klong
 
Annons