ljusstake design house Stockholm
design house Stockholm 7- armad ljusstake

Nu är tiden på året här – ljusstakarnas era. Vi kan inte påverka årstiderna och att hösten för med sig många mörka timmar, men vi kan ljusa upp vårt hem. Residecen har samlat sina 7 favoriter, kanske får någon flytta in hemma hos dig?

Ljusstake från Granit
ljusgrå ljusstake från granit
George Jensen Tunes ljusstake

Ljusstake från Granit i ljusgrå keramik för kronljus. Ger ett naturligt och harmoniskt intryck, här hittar du den!  (länk till Adtraction)

Ljusstake Skultuna Brown
Skultuna streamer brown
ljusstake festivo iittala

Ljushållarna Streamers från Skultuna är inspirerade av en resa i Mexico som designern Luca Nichetto gjorde. Den oväntade men stabila jämvikten av ljushållarna kan jämföras med den centralamerikanska modernistarkitekturen, menar hon. Ljushållarna består av en serie geometriska objekt sammansatta och kombinerade i olika variationer, där marmor möter blank mässing. Tillsammans skapar de en dialog mellan materialen. Här hittar du ljushållarna i färgen Brown! 

ljusstake Kulan från svenskt tenn

En 7-armad ljusstake i lackat trä formgiven av Jonas Grundell för Design House Stockholm. Vik och vrid som du önskar, lika snygg hur som. Här hittar du ljusstaken!  (länk till Adtraction)

Tunes ljusstake från Georg Jensen är tillverkad i rostfritt stål. De har putsats spegelblankt för en unik effekt. Ljusstaken finns i två olika storlekar, fina att kombinera eller var för sig, här hittar du de!  (länk till Adtraction)

Festivo heter denna ljusstake från Iittala som är tillverkad i isliknande glas. De kommer i flera storlekar, här hittar du dem!  (länk till Adtraction)

Ljusstaken Kulan från Svenskt Tenn, en tidlös klassiker. Denna försilvrade ljusstake har Estrid Ericson formgivit efter tanken om att ljuset ska komma över ifrån. Perfekt för middagsbjudningarna, här finns den! 

Munblåst kristallglas från Kosta Boda designat av Lena Bergström. Ljusstakarna kommer i tre olika färger som alla skapar ett unikt intryck, här hittar du dem!  (länk till Adtraction)

Läs mer:

Vill du tapetsera i höst? Se nyheterna från Engblad & Co här! 

Danska designer visar höstens favoriter

Svenskt Tenns nya kollektion – se den här! 

ljusstake från kosta boda i glas