7 smarta tips: Så homestylar du din bostad inför visningen

Första intrycket är viktigt, inte minst när det kommer till en bostadsvisning. Planlösningen, läget och standarden är förstås det mest avgörande, men underskatta inte de små detaljerna.

Annons

Vid en bostadsförsäljning är det mycket som ska fixas, för att inte tala om alla förberedelser inför visningen.

Men du behöver inte ta in proffshjälp för att få ett bra resultat, faktum är att det är enkelt att styra upp stylingen själv. Det gäller bara att ha koll på hur.

Läs mer: 6 stylingknep: Så får du ditt hem att se ut som i ett inredningsmagasin

1. Rensa

Städa bort överflödiga prylar, möbler och personliga saker. Rummet ska andas rymd och kännas luftigt. Låt därför bara de allra nödvändigaste – och största – möblerna stå kvar, så som soffa, bord, säng och köksmöbler.

2. Ljusa upp med textiler

Ljust och luftigt kan du enkelt trolla fram med ljusa textiler – tänk gardiner, mattor, plädar och kuddar. Inte bara ger detaljerna ett mjukt och ombonat intryck, ljusa textiler får dessutom rummet att kännas större.

04. ljusa-upp2
Foto: Sheyi  

3. Pynta med grönska

Ett rum är inte komplett utan någon form av grönska och finast blir det att blanda snittbuketter med växter i kruka. Men begränsa dig inte bara till fönsterbrädorna eller köksbordet. Växter passar in i såväl sovrum som badrum, vardagsrum och hall och kan med fördel placeras i amplar eller på piedestal.

4. Skapa en mysig hotellbäddning

Bädda lätt slarvigt och låt gärna täcken, överkast och plädar överlappa varandra. Blanda material och kulörer och spara inte på antalet kuddar. Ju fler desto bättre. Tänk hotellbäddning, men inte lika strikt.

Annons

5. Förstora med spegelvägg

En vägg av olika speglar är inte bara en av årets trender, det är också ett smart sätt att få ett rum att kännas större. Särskilt passande i mindre utrymmen då speglar reflekterar ljus och skapar ett härligt djup.

6. Häng gardinerna på sidan

Illusionen av ett högt tak skapar du genom att hänga gardinerna så högt upp som möjligt, gärna från en skena i taket eller med en stång som sitter i nära anslutning till taket.

Tänk också på att inte täcka för mycket av fönstret med tyget, häng hellre gardinen på sidan av fönstret. På så sätt får du in maximalt med ljus och fönstret upplevs som större.

7. Glöm inte entrén

Hallen är det första som möter oss, så glöm inte att lägga krut även på den. Skapa en välkomnande entré med ett litet avlastningsbord, fräscha snittblommor i en fin vas eller en stämningsfull ljuslykta eller lampa.

Läs också: Experten: 7 smarta sätt att inreda hallen

Källa: Hemnet

Läs mer: Få dina budgetmöbler att se lyxiga ut – inredaren Hanna Wessmans 6 bästa tips

Annons