7 snygga sätt att inreda med trendigt svarta detaljer

Funderar du på att förnya hemmet? Några svarta detaljer kan vara den lilla förändringen du är ute efter – och som gör ett stort intryck. Vi tipsar om sju stilfulla sätt att addera mer svärta.

Annons

Detaljer svarta som natten har varit en trend som hängt i ett bra tag – och nu är den här för att stanna. De kontrasterande detaljerna har blivit en tidlös inredningsfavorit hos många. Dessutom passar de riktigt bra med rådande inrednings- och färgtrender som drar mot det naturnära hållet.

– Vi vill inreda för ett lugnt uttryck med framförallt de mjuka, naturliga tonerna. Men vi ser också att det finns en längtan efter en kulör som möter upp dessa toner. Här kommer det svarta in i bilden, och kompletterar med ett sofistikerat och stilrent intryck. Låt de svarta detaljerna återkomma både i kök, vardagsrum och badrum för att skapa en röd tråd i hela hemmet, säger Jenny Andersson, designansvarig på köks- och badrumstillverkaren Vedum, i ett pressmeddelande.

Inspireras till att inreda med svärta och kontraster – här följer sju idéer för hemmets alla rum:

1. Skapa en röd (svart) tråd

Svarta detaljer med vas och lampa i svart
Foto: Alen Cordic Styling: Nouvel Interiör för Bjurfors/mäklare: Sandra Stals  

Flera små doser av svärta kan skapa en röd (svart) tråd i ett enskilt rum eller i hela hemmet. I dag finns många snygga detaljer i svart och svarta accenter är en tidlös, skandinavisk favorit som står sig över tid. En svart ram, en bordslampa i svart, en vas eller ljusstake – de minsta detaljerna kan vara de som lyfter hela rummet.

Annons

2. Addera svärta i köket

Kök med svart blandare, ho och svarta köksluckor från Vedum
Foto: Vedum  

Ett svart kök gör ett intryck, men är samtidigt ett tidlöst färgval som skapar kontraster i hemmet. Måla om dina luckor och byt ut handtagen för en fin monokrom look. Behöver du byta ut blandare, diskho, fläkt eller kylskåp? Kanske kan en matt, svart variant vara detaljen som ger köket en ny känsla. Vill du börja smått? Satsa istället på porslin i svart.

3. Måla i svart

Kök med nästintill svarta väggar
Foto: Fredric Boukari Styling: Now Interior Design för Historiska hem/mäklare: Björn Schumacher  

Vill du göra något djärvt i inredningsväg? Svarta väggar är ett vågat val – men det kan bli riktigt snyggt när man gör det rätt. I köket ovan ljusas de nästintill svarta väggarna upp med grå luckor från Picky Living, medan grönskan samt bänkskiva, bord och stolar i valnöt bidrar med värme.

Annons

För den som vill måla i svart, men inte vill ge sig på väggarna, kan några mindre snickerier som exempelvis fönsterkarmarna eller stolarna runt matbordet vara den rätta dosen svärta.

4. Inred med svarta möbler och textilier

Svart soffa Togo från Ligne Roset
Foto: Anders Bergstedt Styling: Nouvel Interiör för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm  Foto: Anders Bergstedt

Gör ett intryck med stora inredningsdetaljer i svart. Nattsvarta möbler blir statementdetaljer som bryter av och bidrar till ett djup i inredningen. Soffa, byrå, matbord eller sideboard – det finns många möbler som klär i svart. Måla, klä om eller investera i en ny favorit om du saknar en möbel i hemmet.

Tips! Ett enkelt sätt att uppdatera är med textilier i svart. En pläd, påslakan eller ett överdrag kan snabbt ändra färgsättningen i sov- eller vardagsrummet.

Annons
Svart matbord med svarta stolar
Foto: Alen Cordic Styling: Emma Fischer för Bjurfors/mäklare: Ida Almgren & Johanna Eliasson  

5. Uppdatera badrummet med svarta detaljer

Badrum med svarta detaljer i hotellstil
Foto: Fredric Boukari Styling: Hanna Rydman för Historiska hem/mäklare: Mattias Öhman  

Planerar du att förnya badrummet? Ibland kan en enkel ytrenovering göra mycket för känslan. Svart och vitt ger badrummet ett klassiskt uttryck, oavsett om du väljer mer traditionella eller moderna inslag.

Några detaljer i svart kan sätta guldkant på det i övrigt helvita badrummet. Här ovan har man satsat på en elegant bas med en smal list i svart kakel och mindre kakel i svart på golvet.

Annons

6. Glasväggar med industrikänsla

Stilfull svart glasvägg med smidesjärn i svart
Foto: Henrik Nero Styling: Stylingbolaget för MOHV  

Glasväggarna med de svarta smidesjärnsramarna har blivit en tidlös klassiker i många hem. De skärmar av utan att göra bostaden mörk, vilket kan bli konsekvensen av en solid vägg på samma plats, och skapar en annan typ av flexibilitet i planlösningen. Dessutom blir de svarta ramarna en modern, stilfull detalj som bryter av mot ljusa väggar och tak.

7. Inred med en svart lampa

Svart lampa och svarta stolar
Foto: Anders Bergstedt Styling: Nouvel interiör för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm  Foto: Anders Bergstedt

En svart lampa, oavsett om det är en tak-, bords-, vägg- eller golvlampa, är en stilfull inredningsdetalj. Den blir iögonfallande, samtidigt som den är subtil. Många av de snyggaste designlamporna finns i svart utförande som ger det klassiska uttrycket en modern twist.

Annons

Tips! Väljer du en lampa med en svart skärm är en variant som har en vitmålad insida att föredra för att få mer ljus.

Svart vägglampa med vit innerskärm i sovrum
Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm  Foto: Anders Bergstedt

Läs mer:

Inred med svarta fönsterkarmar – 13 snygga tips

8 tips: Förnya köket utan att renovera

9 sätt att förnya hemmet – utan att köpa nytt

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Annons