7 tips för dig som ska inreda ett litet badrum

Är du i fejd med att inreda ett litet badrum? Det är inte det lättaste. Men det finns faktiskt en hel del smarta lösningar att ta till. Här är några tips!

Annons

1. Badkaret

Ändra din föreställning av ett badkar. Ett badkar behöver nämligen inte ta plats för att fylla sin funktion – och du måste inte kunna ligga ned i det. Ett härligt sittbadkar kan till och med vara både snyggare och mer praktiskt än det klassiska karet.

3. Hörnen

Glöm inte att utnyttja hörnen när du inreder utrymmen som är trånga. Kanske sparar du fler decimeter av väggen om du väljer ett hörnhandfat? Om inte så är det lätt, elegant och smidigt att sätta upp ett par hörnhyllor som avlastningsyta.

Annons

4. Nytänkande

En ensam möbel tar – såklart – inte lika mycket plats som två. Därför är kombinerade toalettmöbler ett utomordentligt sätt för dig att spara plats. Här ovan finns två varianter av handfat och toalett i ett. Perfekt för extremt små ytor eller gästtoaletter.

5. Väggnära

Ett handfat behöver inte vara runt, djupt och brett. Med en smal och kvadratsmart variant får du istället utrymme över till annat. Men se upp, om du vill kunna tvätta ansiktet i ett minihandfat kan det bli rätt blött på golvet.

6. Ovan toan

Utrymmet ovanför toaletten är lätt att glömma bort. Men gör inte det, för här kan du med fördel sätta upp vägghyllor – eller luta en gammal stege som du kan hänga handdukar på till exempel.

Annons

7. Runt badkaret

Har du ett litet badrum med vägrar att kompromissa med badkaret? Jag förstår dig. Men se då till att utnyttja denna skrymmande möbel till max. Schampoo och tvål kan du ha på en badkarsbricka, och vid ena ändan av karet kan du sätta upp en hylla eller en handdukshängare. Var inte heller rädd för att placera badkaret i mitten av ett avlångt rum – badkar är snygga och det gör ingenting att de syns.

Lycka till!

Läs även: 
Experten tipsar: 4 viktiga saker att tänka på när du ska renovera badrummet
6 sätt att fixa badrummet – utan att renovera
7 smarta tips: Så förnyar du hemmet utan renovering

Annons