8 av vårens stora trender - enligt butikskedjorna

Uppdatera hemmet med vårens trender - direkt från butikskedjorna. I år bjuder våra favoriter på massor av fina inredningsdetaljer och möbler som ligger helt rätt i tiden.

Annons

Visst är det härligt med nya trender, men att förändra hemmet varje säsong kan bli en dyr historia. Tur då att det finns många fina och stilmässiga budgetalternativ.

Våren är full av snygga trender att förgylla inredningen med och i år är det vissa detaljer, färger och material som syns lite extra hos våra favoritkedjor.

Vi har kikat närmare på vårnyheterna hos H&M Home, Granit, Ellos Home, Ikea, Jotex och Zara Home för att utläsa de tydligaste trenderna.

1. Mässing och guld

Även om silver gjorde ett kort inhopp på inredningskartan är nu mässing tillbaka – och trenden är starkare än på länge.

Alla butikskedjor har gått loss på guldiga metaller i så väl möbler, som mindre detaljer och i prydnadsföremål. Och det bästa av allt? Mässingstoner går att matcha med allt!

2. Beige palett

Jordnära toner har hittat tillbaka igen och beige tar rygg på grått bland diskreta färger som tar över våra hem.

Annons

Textiler och detaljer i flera olika nyanser av beige ger rummet ett mjukt och svalt intryck, utan att bli avskalat och opersonligt.

3. Rosa toner

Pasteller är ofta en given favorit till våren och i år är det främst en pastell som lyser starkast; rosa.

Tonerna får gärna vara ljusa, men i princip är hela den rosa skalan helrätt i vår och den skänker en diskret färgklick till hemmet.

4. Vackert grönt

Det är inte bara naturen som grönskar på våren, även inredningen ska gå i gröna toner i år.

Växter är en given detalj som fortsätter att ta över hemmet, men även gröna kulörer skapar trendkänslan. Mörk skogsgrön till ljus pastell – och allt däremellan – funkar fint i vår och budgetkedjorna visar vägen.

5. Dekorativa föremål

I fjol var det oljemålningen som gjorde hemmet unikt och personligt, men i år ska vi satsa på dekorativa föremål istället.

Små figurer, djurformade prydnader eller ting i annorlunda former. De behöver inte fylla någon funktion utan ska bara vara till för att beskådas. Ju konstigare former och saker, desto bättre.

Annons

6. Sammet i massor

Trenden med sammet går ingenstans och det fina materialet kan sätta lyxkant på vilket hem som helst.

Soffor, fåtöljer, puffar, gardiner, kuddar och stolar får gärna allihop vara i sammet – det går helt enkelt inte att få för mycket.

7. Starka färgklickar

Även om det är naturnära och avskalade toner på färgkartan den här säsongen visar många av kedjorna att det är snyggt att bryta av med enstaka färgklickar.

Det spelar egentligen ingen roll vilken kulör du väljer och i vår finns det mycket att välja mellan, allt från klarröd till orange, gul och cerise.

8. Tonat glas

Detaljer i glas är en tidlös klassiker, men det finns sätt att variera även den.

I år är tonat glas en trend och allra hetast är gröntonat. Men även smoke är en hit och vill du ha andra färger så har kedjorna självklart mer att välja mellan.

Läs också:

Vackra pasteller och naturtoner – se senaste bilderna från H&M Home

Så ser våren ut på Jotex – spana in kollektionen

Så ser våren ut på Ellos Home – se bilderna

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Publicerat 31 januari 2018
Annons