Alessi lanserar stekpannan som är gjord för att steka ägg i

Alessi lanserar elegant stekpanna med knäckande funktion – stekpannan Tegamino hjälper dig att steka ägg.

Annons

Alla inköp behöver inte ha breda användningsområden, fråga bara hyllade formgivaren Alessandro Mendini på Alessi. Tillsammans med gastronomkocken Alberto Gozzi och Alessis gourmetkonsult Alex Mocika har Mendini designat en stekpanna med ett syfte – att steka ägg i. Stekpannan kan även användas för servering och uppläggning – av ägg då, naturligtvis.

Bild på Alessis designer Alessandro Mendini.
 

Stekpannan heter Tegamino, är tillverkad i rostfritt stål och är gjord för tillagning av den perfekta singelportionen. Bakgrunden till det specificerade användningsområdet för stekpannan beror på Alessandro Mendinis bristande förmåga i köket.

– Mina färdigheter som hantverkare är mycket begränsade, inklusive de i köket. Med Tegamino minskar mina ansträngningar och risken att tvingas känna förödmjukelsen i att misslyckas med något så enkelt som att tillaga ägg. Jag hoppas att den nya designen ska hjälpa alla som precis som jag inte vet hur man tillagar ett ägg, säger Alessandro Mendini.

Annons
Bild på Alessis stekpanna Tegamino, gjord för att steka ägg i.
 
Alessis stekpanna Tegamino är gjord för att steka ägg i.
 

Milano-födde Alessandro Mendini  är utbildad arkitekt, konstnär, designer, teoretiker och journalist. Under 80-talet var han en del av Memphis-gruppen, och har en långvarig relation med Alessi.

Stekpannan kostar 1 000:- och släpps i vår hos bl.a. Nordiska Galleriet, NK Glas, Porslin & Kök, RoyalDesign och Rum21.

Läs mer:

Artilleriet lanserar bok med köket i fokus

9 skandinaviska kök att inspireras av

7 saker i köket som du måste rengöra oftare än du tror

 

Publicerat 04 maj 2018
Annons