Allt du behöver för att fira jul utomhus – 22 tips

Ja, julens dörr står på glänt – men detta år en något annorlunda jul när vi kanske inte kan vara nära och kära som vi brukar. Vi har därför listat allt ni kan tänka er behöva för att kunna fira jul utomhus, coronasäkert!

Annons
Gör det själv– Vackra ljushållare till julmyset
Gör det själv– Vackra ljushållare till julmyset
1:38

Nog är vi alla medvetna om att julen 2020 kommer att bli en annorlunda jul när vi inte kan fira tillsammans med nära och kära som vi brukar. Och de vi ska måna om mest i dessa tider är de äldre. Men så klart finns det alternativa lösningar på julens festligheter – man kan nämligen vara ute. Som det gamla goda talesättet lyder: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Vi har därför gjort en lista på prylar som du kan behöva för att flytta ut julens festligheter utomhus. Se listan på 22 produkter vi tipsar om nedan – och låt julens fester börja!

Eldklot Eva Solo
 

Kanske det absolut viktigaste för att skapa hygge utomhus – en eldkorg. Denna från Eva Solo hittar du här. (länk till Nordic Nest)

Annons
Grillgaller till eldklot från Eva Solo
 

Tillhörande grillgaller till elkupolen, perfekt för att värma på prinskorvar. Det hittar du här. (länk till Nordic Nest)

Bord i stål
 


Bord i stål som passar bra till en mindre buffé eller till glöggminglets tilltugg. Här hittar du det. (länk till Åhléns)

Soffa för utomhusbruk
 

Snygg tvåsitssoffa för utomhusbruk, funkar väl med eller utan dyna – kanske skönast med dyna i december. Den kan du läsa mer om här (länk till Ellos).

Annons
Ljuslykta från Hemtex
 

Sätt fram en mängd ljuslyktor för att lysa upp decembermörkret. Då kan den här från Hemtex passa bra.

Plädar från Klippans Yllefabrik
 

Värm er under fina plädar från Klippans Yllefabrik. (länk till Ellos)

Koppar Designtorget
 

Fina koppar från Designtorget, passar bra till värmande glögg eller annan passande varm dryck för att hålla uppe värmen. Här hittar du dem. (länk till Designtorget)

Annons
Stumpastaken
 

Lys upp ordentligt med ljushållaren Stumpastaken utomhus och ljusen kan du låta brinna ned utan att behöva oroa dig – ljushållaren är nämligen designad för just det. Stumpastaken hittar du hos Designtorget. (länk till Designtorget)

Muurikka med häll
 

Vill du laga en ordentlig middag utomhus à la Per Morberg ska du självklart satsa på att ha en Muurikka. En välinvesterad utomhusspis för alla väder. Läs mer om den här. (länk till Ellos)

Annons
Stol för utomhusbruk
 

Om du planerat att vara ute en längre tid så är det bra att bulla upp med sköna stolar utomhus. Som de här från Ellos Home. (länk till Ellos)

Termos Eva Solo
 

Håll glöggen varm med en snygg termos från Eva Solo, här kan du köpa en som på bilden. (länk till Åhléns)

Bricka Plattan
 

Servera mat, snittar eller minijulbord på denna snygga bricka framtagen av Barbro Tryberg Boberg tillsammans med Martin Norrlid. Brickan, Plattan, hittar du hos Designtorget. (länk till Designtorget)

Annons
Kungsgran Åhléns
 

Och vad är väl julen utan sin gran? För er som inte kan promenera rakt ut i skogen och hugga er egen – då kan ni beställa en vacker kungsgran här. (länk till Åhléns)

Ljusslinga Ellos
 

Ljusslinga för utomhusbruk, på gran eller annat ställe där den kan tänkas lysa upp i detta mörker. Slingan hittar du här (länk till Ellos).

Annons
Oljelykta i glas
 

Varde ljus, ja det är väl kanske det viktigaste för en jul utomhus. Här är en vacker oljelykta som är fin både ute som inne. Köp den här. (länk till Nordic Nest)

Glasmuggar
 

Istället för keramikmuggar till glöggen kan det vara vackert med fina glasmuggar istället. De här hittar du hos Designtorget (länk till Designtorget).

Annons
Fårskinn Hemtex
 

Lägg ut fällar där det ska sittas, på bänkar, stolar, soffor – ja även på marken går bra. Så kommer ni garanterat hålla gumpen varm i kylan. Den här fårfällen finns i flera färger, de hittar du här.

Hängstol Ellos
 

Har du någon plats på din tomt för att hänga upp en hängstol: gör det. Fyll den med mysiga kuddar och plädar, perfekt att spendera även en kall vinterdag i. Här (länk till Ellos) kan du läsa mer om den på bilden.

Annons
Serveringsvagn i stål
 

Snygg serveringsvagn, bara att rulla fram när det är dags för juldrink och mingel utomhus. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

Tallrik Rörstrand
 

Fina tallrikar att duka upp med. De vackert målade tallrikarna är från Rörstrand – läs mer om dem här. (länk till Åhléns)

Grön tallrik PotteryJo
 

Matcha med snygga gröna tallrikar från PotteryJo, de hittar du här. (länk till Åhléns)

Annons
Solcellslampa
 

Vacker solcellslampa producerad av miljöcertifierad teak och frostat plexiglas, mer om lampan kan du läsa här (länk till Ellos).

Läs mer:

21 fina detaljer till årets nyårsdukning

Tips för att styla din bokhylla – 12 minimalistiska köp

Julklappstips: 20 saker till köket att önska sig eller ge bort i jul

Publicerat 02 december 2020
Annons