Allt du behöver veta om SVT-serien Husdrömmar Sicilien, säsong två har premiär 7 oktober 2021

Allt du behöver veta om Husdrömmar Sicilien säsong två

Nu börjar det äntligen bli dags för en ny säsong av SVT-favoriten Husdrömmar Sicilien. Här hittar du allt om säsong två, från säsongens projekt till premiärdatum.

Annons
TV: Marie Olsson Nylander om nya säsongen av "Husdrömmar Sicilien"
TV: Marie Olsson Nylander om nya säsongen av "Husdrömmar Sicilien"
3:15

Saknar du också att följa familjen Olsson Nylanders inspirerande projekt på drömlika Sicilien? Tack och lov är säsong två av succéserien Husdrömmar Sicilien inom räckhåll och det börjar bli dags att förbereda sig för nästa steg i förvandlingen.

Vad är Husdrömmar Sicilien?

För dig som kanske är ny i Husdrömmar Sicilien-universet är serien en spin-off på SVTs omtyckta serie Husdrömmar.Ursprungsserien, som hade premiär 2014, låter oss följa omfattande husprojekt från start till mål. Stylisten Marie Olsson Nylander och hennes man Bill introducerades till det svenska folket i Husdrömmars allra första säsong, med fokus på ett maffigt projekt i skånska Höganäs.

Annons
Husdrömmar Sicilien, Marie Olsson Nylander
Husdrömmar Sicilien följer familjen Olsson Nylanders maffiga renoveringsprojekt i Italien. Foto: Mike Karlsson Lundgren/SVT.  

Oktober 2018 väljer paret att dra igång ett nytt renoveringsprojekt, denna gång utomlands i den italienskan byn Termini Imerese, belägen på Sicilien därav seriens namn. I säsong ett inleds renoveringen av det nedgångna 1700-tals palatset Palazzo Cirillo och nu är det dags för nästa spadtag.

Trädgården i fokus i säsong två av Husdrömmar Sicilien

Inspelningen av säsong två drog igång redan i slutet av 2020, men avbröts snabbt i takt med pandemins framfart. Den nya säsongen kastar oss tillbaka till januari 2020 och skildrar hur familjen roddar med sina ambitiösa projekt under ofrånkomliga omständigheter.

Annons
Husdrömmar Sicilien säsong två, trädgården
I den nya säsongen är det hög tid att ta sig an trädgården och ge den lite extra kärlek.  

Om första säsongen lyfter palatsets interiör och allra viktigaste sociala ytor skiftas fokus nu mot den grönskande trädgården. Potentialen är oändlig och kompromissen mellan form och funktion blir en oundviklig utmaning. Samtidigt är utgångsläget knepigare i en miljö utan väggar där fler faktorer behöver tas i åtanke.

Husdrömmar Sicilien säsong två
Vi får även ta del av fler nya projekt interiört.  

Utöver trädgårdsprojektet får vi även hänga med när både vindsrum och markplan så sakteliga börjar inta nya skepnader som ska resonera bättre med de färdigrenoverade ytorna.

Då har Husdrömmar Sicilien säsong 2 premiär

Sugen på att beta av ett avsnitt redan nu? Tack och lov är väntan inte speciellt lång. Husdrömmar Sicilien säsong två har premiär torsdagen den 7 oktober 2021 och fastklistrade kommer vi onekligen att vara.

TV: Kika in i Marie Olsson Nylanders palats på Sicilien
TV: Kika in i Marie Olsson Nylanders palats på Sicilien
1:06
Annons