Amanda Schulman visar upp sitt och Alex Schulmans hus på Gotland.

Kika in i Amanda och Alex Schulmans sommarhus på Gotland

Bevarade originaldetaljer, påkostade materialval och en rogivande utsikt. Se bilderna från Amanda och Alex Schulmans vackra sommarhus på Gotland!

Annons

Få har nog missat medieprofilerna Amanda och Alex Schulmans kärlek till sitt hus vid Gotlands nordöstra kust – en totalrenoverad lada i Rute. När paret inte bor i våningen på Östermalm i Stockholm med sina tre barn spenderar de mycket tid på Gotland och brukar vistas i huset över hela somrarna.

Amanda och Alex topprenoverade Gotlandshus har flera eldstäder, mysiga uteplatser med magisk utsikt och en härlig pool – samtidigt som detaljer såsom synliga takbjälkar bevarats i den charmiga ladan.

Titta in i Gotlandshuset

De som har lyssnat på någon av poddarna Alex & Sigge, med Alex Schulman och Sigge Eklund, eller Fredagspodden, med Amanda Schulman och Hannah Widell, känner med stor sannolikhet till parets lovordade sommarställe.

I poddarna hänvisar de exempelvis ofta till «grusvägen» som leder till huset, eller «bageriet» – som syftar på Rute stenugnsbageri som ägs av Lotta och David Zetterström. Residence har tidigare pratat med paret Zetterström om deras bageri och fantastiska sommarhus, beläget på norra Gotlands enda kulle.

Annons

«Jag har ingen statistik, men jag är nog den kund som varit här flest gånger», har Alex Schulman tidigare sagt till Residence.

Nu delar Amanda Schulman med sig av glimtar från parets hemtrevliga boende på ön. Där visar hon bland annat upp familjens grönskande trädgård, vackra dukningar och utekök där mat kan lagas över öppen eld. Svep till höger för att se alla bilder!

När Amanda och Alex bjuder in till middagar brukar de välkomna vänner och familj till sitt inglasade växthus. Där har de inrett med korgstolar, fårskinn, levande ljus och fåtöljer från Melimeli framför den öppna spisen.

Annons
Annons

Blomstrande pergola och fantastiska vyer

Även på utomhusverandan har medieprofilerna kostat på sig en eldstad. Där kan man mysa framför brasan på utemöbler från Cadabra Design och luta sig mot kuddar som Amanda sytt upp.

Paret lät plantera blåregn vid uteplatsen 2015, som fem år senare började blomma ordentligt. Tanken är att de ska växa över pergolan, skriver Amanda på sociala medier.

Utöver den prunkande klätterbusken kan man också blicka ut mot fåren i hagen intill tomten.

Annons

Så ser den nya bastun ut

På den inspirerande Gotlandstomten ryms även en härlig uteplats med pool och en storslagen bastu.

Parets tidigare bastu brann sorgligt nog upp 2016 – men efteråt har de låtit uppföra en större och lyxigare bastu med veranda. Alex kallar den nya bastun för «Freedom sauna».

Annons

Stor guide: Så bygger du pool hemma – proffsen tipsar!

Genuina naturmaterial och somriga färger

Inne i det somriga huset förgyller de fantastiska takbjälkarna såväl vardagsrum som kök och badrum. Paret har i huvudsak inrett med naturfärger samt toner av blått och vitt.

Det ombonade köket har en bänkskiva i gotländsk kalksten.

Annons

Amanda och Alex Schulman har färgsatt husets badrum med rosa och cikoriablått.

Annons