Juldekorationer 2022

Årets finaste juldekorationer – här är våra 9 favoriter

Här listar vi det finaste julpyntet som finns i butik just nu – från härliga nyheter till tidlösa klassiker. Söker du en ny adventsstjärna, julgransprydnad eller julstjärna? Då har du hittat rätt!

Annons

Vi kan inte låta bli att snegla mot julen och allt härligt som högtiden innebär! Nu har årets första julpynt börjat landa i butikerna – och vi har tagit oss en titt. Nedan listar vi juldekorationer som vi älskar just nu, spana in dem du med!

Juldekorationer 2022 – så pyntar vi i jul

Stilren julkalender

Stilren julkalender
 

Vill du ge någon uppskattning i form av 24 gåvor fram till jul? Det kan du göra med stilen i behåll! I den här moderna paketkalenden knyts bomullspåsar i jordnära toner längs en hängare i furu. Det fina i kråksången är att du med den här lösningen inte behöver slå in några presenter. Med bomullspåsarna sparar du både tid och undviker att slösa på omslagspapper, som annars brukar hamna direkt i papperskorgen.

Annons

Christmas countdown julkalender, Ferm living, 1069 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Asymmetriskt adventsljus

Asymmetriskt adventsljus
 

En trend vi inte får nog av just nu är det organiska, abstrakta och asymmetriska. De elementen tar vi gärna med oss in i julhemmet också. Det här spännande ljuset påminner oss om snöklädda berg och kan användas som ett kreativt och vackert adventsljus, med dess fyra vekar.

Stala ljus, Ferm Living, 525 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Adventsstjärna med historia

Adventsstjärna med historia
 

Herrnhutstjärnan var den första julstjärnan som fick ordentlig genomslag och lade grunden för både traditionen och utseendet på stjärnor i Sverige. Historien drar sig ända tillbaka till början av 1800-talet, då det började sättas upp stjärnor i tyska internat i samband med första advent. Du som söker en kreativ belysning och inte tröttnar på julstjärnan efter vintern kan också hänga upp den klassiska stjärnan i taket och låta den förbli kvar där.

Annons

Morravia star, Herrnhuter, 750 kronor. Läs mer här.

Vackra julgranspynt

Vackra julgranspynt
 

Att pryda granen med pappersdekorationer ger ett nätt och vackert intryck. De här pappersstjärnorna är designade av den danska arkitekten Amanda Betz, vars hjärta klappar starkt för att just vika papper. Häng de eleganta julgranspynten i din gran, eller varför inte pryda ett fönster eller en dörröppning?

Amanda pappersstjärna julhänge (3-pack), Ferm Living, 239 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Annons

Ljushållare perfekt för julpysslet

Ljushållare perfekt för julpysslet
 

Gillar du att göra dekorativa kreationer av mossa, granris och kottar till jul? Kanske slänga på några väldoftande kanelstänger och torkade apelsinskivor också? Den här ljushållaren är perfekt för det ändamålet! Med den lilla piggen på ljushållarens ände kan då få dina ljus att stå stadigt i ditt julpyssel. Varför inte ställa fyra på rad och göra en egen adventsljusstake?

PIN Candlestick, Ellos Home, 69 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Annons

Handstöpta ljus

Handstöpta ljus
 

Sätt lite extra finess på tillvaron med stämningsfulla levande ljus – och handgjorda sådana! De här kommer i en elegant form som skvallrar om hantverket. Dessutom älskar vi tonerna av rostrött och blått!

Dipped candles handgjorda ljus (15 cm, 8-pack), Ferm Living, 76 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Romantisk julstjärna

Romantisk julstjärna
 

Du som vill inreda i en mer nätt och romantisk stil bör ta dig en titt på den här adventsstjärnan i papper. Den är vikt i en tredimensionell form och påminner lika mycket om en vacker blomma, som en stjärna på himlen. Dess varma sken ger ett stämningsfullt och trivsamt intryck.

Annons

Lisa pendel stjärna, Markslöjd, 429 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Ljushållare i mässing

Ljushållare i mässing
 

De här ljushållarna, i en både modern och tidlös design, kan du hitta på flera saker med. Du kan sätta dem i julgranen och njuta av de fladdrande lågorna av de levande ljusen, eller ägna dig åt ett DIY-projekt och göra en egen ljuskrona av dem som på bilden ovan. Kom bara ihåg att ha uppsikt över dina levande ljus!

Ljushållare till julgran (4-pack), Ferm living, 355 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Annons

Iögonfallande adventsstjärna

Iögonfallande adventsstjärna
 

Vill du att din julstjärna verkligen ska poppa? Då har du hittat rätt. Den här lekfulla 3D-modellen tar plats och kommer i vackra färger. Vill du dekorera med statement-inredning är den här adventsstjärnan ett härligt alternativ.

Julstjärna Skillinge 3D, Markslöjd, 379 kronor. Läs mer här. (reklamlänk)

Annons