Arkitekten Andreas Martin-Löf auktionerar ut sin inredning på Bukowskis

Arkitekten och formgivaren Andreas Martin- Löf auktionerar ut möbler från det prisbelönta projektet Lyceum. Spana in våra favoriter ur online-auktionen!

Annons

Prisade arkitekten och formgivaren Andreas Martin-Löf auktionerar nu ut den omtalade inredningen i sin privata lägenhet i bostadsprojektet Lyceum, den tidigare universitetsbyggnaden i som var en del av Kungl. En bild från hans vardagsrum i Lyceum-lägenheten med soffan i mohairsammet i egen design och Phantom Hands nytillverkade Chandigarh-stolar fick stor uppmärksamhet på Instagram förra året.

Nu kan den inredningen bli din, då Andreas Martin-Löf auktionerar ut lägenhetens genom en temaauktion på Bukowskis. Bland ovan nämnda möbler kan man även buda på andra moderna designklassiker som Space Copenhagens lampor för & tradition och ett soffbord där underredet en gång tillhört Andreas Martin-Löf mormor. På frågan om vad som beskriver en bra inredning svarar Andreas Martin-Löf:

– Ett hem speglar dig lika mycket som dina kläder, vare sig du vill det eller inte, eftersom det är summan av ett nästan oändligt antal medvetna och omedvetna val. Ett hem är ur den synvinkeln per definition personligt. Mina hem har alla varit väldigt olika och speglat var jag varit i livet vid respektive tillfälle samt till viss mån vad jag haft möjlighet att spendera. Mitt råd är att försöka ha roligt i och med sitt hem. Om du hellre vill ut och dansa eller fjällvandra så gör det i stället och ha i så fall inte dåligt samvete för att du inte engagerat dig. I slutändan är de sorgligaste hemmen de hem som enbart är gjorda för att imponera på någon annan, säger han till Bukowskis.

Annons

Här har vi valt ut våra favoriter ur Andreas Martin-Löfs tema-auktionen på Bukowskis.

 

Karmstolarna i teak, Office Chair (V-leg) inspired by Pierre Jeanneret. Utropspris 18 000 kronor.

 

Cylindervas i  bruntonat glas, av Ulla Forsell, som också är moster till Andreas Martin-Löf. Utropspris 4000 kronor.

Annons
 

Soffan Hommage à l’Ours Polaire i mohairsammet i egen design av Andreas Martin- Löf. utropspris 50 000 kronor.

 

Soffbord i Ekebergsmarmor. Bordets underrede har en gång tillhört ett bord som stod hemma hos Andreas Martin-Löfs mormor. Utropspris 20 000 kronor.

Annons
 

Trearmad armatur, tillverkad av gjutklämmor som blev över vid bygget av Andreas Martin-Löfs sommarhus i Aspvik. Tillverkades ursprungligen för Designbaren vid Stockholm Furniture Fair 2016. Utropspris 6000 kronor.

Bukowskis temaauktion med Andreas Martin-Löfs inredning avslutas den 16 maj.

Foto: Erik Lefvander, Bukowskis

Läs mer: 

Hemma hos prisade arkitekten Andreas Martin-Löf

Titta in i Alexanders Söderqvists lugna hem – och läs hans inspirerande historia

Publicerat 11 maj 2020
Annons