Badrumsinspiration så skapar du ett tidlöst och jordnära badrum

Så skapar du ett tidlöst och jordnära badrum – 5 enkla tips

Förvandla badrummet till en tidlös och stilfull oas med genomtänkta färger och klassiska materialval. Spana in våra bästa tips!

Annons
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
1:22

Funderar du på att göra om i badrummet? Oavsett om det gäller en enklare quick fix eller mer omfattande renovering är den jordnära paletten ett säkert, långsiktigt kort. I kombination med slitstarka naturmaterial och väl utvalda detaljer skapas ett badrum med enhetlig känsla som inte kompromissar med behov.

Inspireras av fem sätt att skapa ett tidlöst och jordnära badrum – från neutrala färger till trädetaljer:

1. Neutral bas

Så skapar du ett tidlöst och jordnära badrum, neutrala färger
Hitta en neutral färg som känns rätt för dig och låt den genomsyra rummet som helhet. Foto: Superfront.  

Framgångsreceptet för en tidlös badrumsstil stavas neutrala toner med beige, brunt, grått, svart och vitt i framkant. Genom att utgå från en neutral färg i huvudsak får du en tydlig utgångspunkt. Blanda sedan olika nyanser av kulören i badrummet för en enhetlig, upplyftande känsla utan att kompromissa med helheten.

Annons

2. Marmorinspiration

Så skapar du ett tidlöst och jordnära badrum, marmor
Granitkeramik påminner om marmor och är ett utmärkt val i många av hemmets rum, framförallt badrummet. Foto: Bricmate.  

Marmor är en storfavorit för många, inte minst i hemmets avkopplande badrumsoas. Inspireras av svenska Bricmate, vars slitstarka och prisvärda granitkeramik inspireras av klassisk marmor men är framställd av naturliga råvaror i huvudsak. Färgsättningarna är ofta klassiska och fungerar väl både i större skala och utvalda smådetaljer.

3. Funktionella detaljer

Så skapar du ett tidlöst och jordnära badrum, förvaring
Se till att badrummet består av detaljerna och möblerna du behöver från första början. Foto: Vedum.  

Glöm inte bort funktionalitet och syfte innan du tar tag i badrumsprojektet. En tidlös miljö, oavsett rum, ska vara anpassad efter dig som bor där. Se till att de lösningar du behöver finns tillgängliga från start, oberoende storlek, för att säkra ett långsiktigt badrum som inte kräver ytterligare justering framöver.

Annons

4. Murriga kontraster

Så skapar du ett tidlöst och jordnära badrum, grön handduk
Börja småskaligt och känn efter vilka murriga kulörer som känns bäst tack vare badrumstextilier. Foto: Ferm Living.  

Jordiga kulörer regerar i hemmets alla rum och de murriga kontrasterna i form av beige, brunt och grönt är här för att stanna. Det enklaste sättet att få in kulörerna är att lägga extra krut på rummets ombonade textilier, som badlakan och handdukar. På samma sätt kan du lätt addera uppiggande pasteller för en livfull kontrast.

5. Naturmaterial

Så skapar du ett jordnära badrum, naturmaterial
Naturmaterial är säkra, hållbara kort i alla hemmets rum. Foto: Kvänum.  

Länge leve naturmaterial! Nu är klassiska, nordiska träslag på uppsving. Utöver sina hållbara och slitstarka fördelar är materialet tidlöst i sitt utförande, finns i en bredd av varianter och går aldrig ur säsong. Numera går det även att byta ut lådfronter och handtag på befintliga förvaringslösningar och större möbler för ett lyft i upcycling anda.

Publicerat 11 oktober 2021
Annons