De utformar årets Trendutställning på möbelmässan 2018

Varje år utser Stockholm Furniture & Light Fair vem som får utforma den uppskattade Trendutställningen på 2018 års upplaga av möbelveckan i Stockholm. Denna gång är det en uppskattad duo som fått äran.

Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign och varje år får nya inredare uppdraget att utforma Trendutställningen på mässan – som går av stapeln 6-10 februari 2018.

Förra året skapade Lotta Agaton en utställning på 200 kvadratmeter med fokus på kontraster och gränsen mellan offentlig och privat miljö.

Lotta Agatons trenduställning 2017.  
 

I år är det prisbelönte inredaren och arkitekten Christian Halleröds designstudio som fått hedersuppdraget.

Annons

Halleröd blev Årets inredare i Residence Stora Formpris 2016 – och står bakom inredningen i en rad svenska och internationella modebutiker så som Axel Arigatos butik i London och Stockholm och svenska klädmärket Totêmes nya showroom samt Byredo och Acne.

Totêmes butik i Stockholm.  Foto: Åke E:son Lindman

I utställningen, som görs i samarbete med Materialbiblioteket, utforskar man teman som äkta, fejk och hantverk. Man har även hämtat mycket inspiration i konstvärlden.

– Det har blivit viktigare att få en upplevelse när man besöker en butik, eftersom själva köpmomentet går att göra på nätet. Det här kan vara en anledning till att många inom detaljhandeln är intresserade av att bredda sin syn på inredning och därmed även sneglar mot konstvärlden för en större kundupplevelse. I vår utställning på mässan vill vi visa på de här riktningarna, EN-AW 6082 är en installation om material bestående av monumentala objekt som utforskar dessa teman. Namnet anspelar också på materialreferenserna i utställningen, berättar Christian Halleröd.

Annons
Christian Halleröd står bakom inredningen i svenska denimmärket Frames butik i London.  Foto: Hasselblad H5D
Halleröd har öven inrett Axel Arigato Shoe Store i London.  
 

Christian Halleröd design bildades 1998 och arbetar med inredningar och arkitektur. Studion består av Christian och Ruxandra Halleröd. CHd är baserad i Stockholm men arbetar även internationellt, bland annat i Los Angeles, London, New York, Tokyo och Berlin. CHd gör projekt åt bland andra Arket, Acne Studios.

Annons

Årets hedersgäst – som fått uppdraget att göra en installation vid entrén på Stockholm Furniture & Light Fair – är den fantastiska kreatören Paola Navone och trendbaren ska formgivaren Luca Nichetto ta fram.

Läs också:

Hon är årets hedersgäst på Stockholms möbelmässa 2018

Årets inredare 2016: ”Jag gör massor av research”

Lotta Agaton inreder nyproduktion i Vasastan – se alla bilder