trendigt skulpturala inredningsdetaljer

Dekorera hemmet med skulpturala inredningsdetaljer – 12 tips

Sätt guldkant på hemmet med fina skulpturala objekt. De trendiga detaljerna finns i många olika tappningar för olika stilar. Vi listar 12 snygga alternativ som finns i butik nu!

Annons

Skulpturer och skulpturala objekt, oavsett om det är en vas, en liten figurin eller ett bokstöd, har blivit trendiga i många svenska hem. De är fina inredningsdetaljer som fungerar som blickfång och ger ny dynamik till inredningen.

Placera dem på hyllan, fönsterbrädet alternativt sidobordet – eller varför inte på en piedestal? I dag finns mängder av trendigt skulpturala föremål, i många olika stilar och i alla prisklasser.

Vi har spanat in utbudet och listar här 12 snygga, skulpturala inredningsdetaljer:

1. Balloon vas, Louise Roe

balloon vas från louise roe copenhagen
 

Skulptural vit vas i keramik från danska Louise Roe Copenhagen. Vasen ger en mjuk känsla med sina runda former och är lika fin såväl med som utan blommor. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

2. Knot, Cooee design

evighetsknut från cooee design
 
knot från cooee i guld
 

Stilfull inredningsdetalj i form av en evighetsknut. Finns i guld, silver, sandfärgat och svart och blir ett fint tillskott i stillebenet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Skål, Jonathan Adler

skål från jonathan adler
 

Skål från Jonathan Adler i matt, vitt porslin med guldfärgad insida. Skålen hålls upp av en hand, vilket ger den ett surrealistisk utseende och gör den lika användbar som den blir dekorativ. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Vas, Urban Nature Culture

vas av återvunna material från urban nature culture
 

Skulpturala vasen Soft Curve tillverkad av naturmaterial och återvunna material, med en böljande form som inspirerats av kvinnokroppen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Vas, Cooee design

skulptural vas från cooee
 
drift vas från cooee
 
Annons

Vasen Drift har organiska former och en sandliknande yta. Originalformen skulpterades fram i trä, av konstnären Anders Pfeffer Gjengedal. Här kan du köpa den (reklamlänk).

6. Bokstöd, Ellos Home

skulptur-bokstöd från ellos home
 

Även regelrätta små skulpturer har börjat trenda i inredningar. De här dekorativa bokstöden i porslin tar in trenden, samtidigt som de har en praktisk funktion i bokhyllan. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

7. Knot, Hay

knot från hay
 

Glasskulptur formad som en knut, som sätter färg på hemmet. Finns i olika storlekar och färgställningar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

8. Fat, Georg Jensen

verner panton fat från georg jensen
 

Det här vackra fatet blir ett blickfång i hemmet. Originalet skapades för hand i silver och designades år 1988 av Verner Panton. Här kan du köpa det (reklamlänk).

9. Ljus, Hay

twist ljus från hay
 

De skulpturalt snurrade ljusen är en stor trend i vinter och finns i en mängd olika färger. Dessa från Hay säljs i set om sex i tre olika färger. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Annons

10. Skulptur, Bloomingville

skulptur från bloomingville
 

Skulptur med böljande och skruvad form som blir ett blickfång oavsett var den placeras i hemmet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

11. Bokstöd, Hay

bokstödet boulder från ahy
 

Bokstödet Boulder, designad av Wang & Söderström, är tillverkat i stengods och blir en skulptural detalj i bokhyllan eller i stillebenet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

12. Golden rain, Artilleriet

golden rain av hanna hansdotter
 

Skulpturalt objekt skapat av konstnären Hanna Hansdotter i en exklusiv serie konstglas som är munblåsta och målade på Kosta Boda glasbruk. Glasen finns i en upplaga om tjugo exemplar som alla är unika. Här kan du köpa den.

Läs mer:

8 snygga (och populära!) adventsstjärnor att spana in

Angelica Blick säljer sin lägenhet – se bilderna här

17 fina ljusslingor som vi vill lysa upp höst- och vintermörkret med

Publicerat 16 oktober 2020
Annons