Inred med trä på balkongen tio shoppingtips

Inred med trä på balkongen – 10 shoppingtips som sätter stilen

Integrera säsongens stora trätrend i balkonginredningen. Vi listar 10 snygga shoppingtips, från rejäla bord till smidig småförvaring, som sätter stilen.

Annons
Kika in hemma hos inredningsstylisten Lovisa Häger
Kika in hemma hos inredningsstylisten Lovisa Häger
1:15

Hej, utesäsong! Äntligen är det dags att skifta fokus från innemiljö till uteplats. Säsongens trender för balkong och uteplats präglas av naturnära materialval av alla slag, inte minst trä. Välbekanta nordiska material som ask, ek och furu kombineras med utefavoriterna bambu, jute och rotting.

Rent färgmässigt är de välbalanserade neutralerna ständigt närvarande, men liva gärna upp med kontraster. Uppiggande färgklickar som lavendellila och solgult i form av textilier lyfter balkongen på nolltid.

Annons

Här är tio snygga detaljer till balkongen, från rymliga bord till funktionella stolar, i trendigt trä:

1. Bänk i massiv ek, Ellos Home

Bänk i massiv ek från Ellos Home
Ek är ett av flera nordiska träslag som bara ser ut att bli allt trendigare framöver.  

Investera i utemöbler som du enkelt kan flytta in när säsongen närmar sig sitt slut. Bänken Comet gör sig lika fin framför sängen i sovrummet som på den soliga balkongen. Gjord i massiv ek, behandlad med white wash-såpa för en naturlig, obehandlad känsla. Här kan du köpa den (reklamlänk).

2. Pall i teak och sjögräs, Granit

Pall i teak och sjögräs från Granit
Kombinera teak och sjögräs för ett stilsäkert, naturnära materialmöte.  

Maxa med naturmaterial på bästa tänkbara sätt. Granits pall i teak och sjögräs adderar trendfaktor på nolltid. Låt den flytta ut på balkongen när vädret tillåter antingen för att ge plats till fler kring bordet eller som ett snyggt sidobord. Finns även som bänk. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

3. Matbord i FSC-märkt akaciaträ, Ellos Home

Matbord Tocci från Ellos Home
Naturnära materialval gifter sig väl med en neutral färgpalett.  

Ute efter ett rymligt matbord? Bordet Tocci från Ellos Home är gjord i akaciaträ med en stilrent borstad yta, perfekt för den större balkongen eller uteplatsen. Dessutom är bordet FSC-märkt, vilket visar att träet kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk med hänsyn åt både människor och miljö. Här kan du köpa den (reklamlänk).

4. Serveringsbricka, Bloomingville

Skärbräda i akasiaträd
Krydda upp balkonghänget med tilltugg serverade på bästa sätt.  

Låt trätrenden genomsyra både möbler och detaljer. Säsongens tilltugg serveras självklart som bäst på en rymlig skärbräda som även går att använda som serveringsbricka. Förbered tilltuggen och ta med ut lagom till balkonghänget. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

5. Växthus i furu, Designtorget

Växthus i furu från Designtorget
Kompakt växthus som enkelt flyttas ut på balkongen när värmen smyger sig fram.  

Odling är en ständigt växande trend, inte minst i tider då mycket tid spenderas på hemmaplan. Designtorgets växthus i furu är enkel i sin design och ger väderkänsliga växter och kryddor en stilsäker inramning. Väggarna är gjorda i glas. Här kan du köpa den (reklamlänk).

6. Hopfällbar stol, Åhléns

Ihopfällbar stol June från Åhléns
Satsa på yteffektiva möbler som du enkelt kan plocka undan och flytta runt vid behov.  

Lägg lite extra krut på funktionella möbler! Åhléns stol Jute i stål och akaciaträ kan du enkelt ta fram och fälla ihop för att frigöra yta. Komplettera med tillhörande balkongbord i trä. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

7. Tallrik i teak, Muubs

Tallrik i trä från Muubs
Låt den naturnära trätrenden smitta av sig på sommarens dukningar, både inomhus och på balkongen.  

Piffa upp dukningen! Muubs låter dig sätta ihop en hel servis i rustik teak, perfekt för sommarens efterlängtade balkongmåltider. Tallriken gör sig även fin som bricka. Här kan du köpa den (reklamlänk).

8. Runt bord i värmebehandlad ask, Jotex

Inred med trä på balkongen, runt bord i ask
Allt fler inredningsdetaljer, stora som små, görs i det klassiska materialet ask.  

Ute efter ett mindre bord? Bordet Tennessee är 50 cm i diameter, gjord i värmebehandlad ask. Perfekt för att avlasta svalkande dryck, sommarlektyren eller solskyddet. Komplettera med däckstol i samma serie för en enhetlig känsla. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

9. Ljuslykta i ek, Newport

Ljuslykta i ek från Newport
Addera mindre ljuslyktor och ljusslingor för stämningsfull belysning när mörkret drar in.  

Säkra sommarens stämningsfulla mysbelysning med Harbour. Ljuslyktan är tillverkad av ek och klarglas. Köp en eller investera i flera för att skapa en genomgående, ombonad känsla på hela balkongen. Finns i två färger. Här kan du köpa den (reklamlänk).

10. Stol i teak, Ellos Home

Stol i teak från Ellos Home
Satsa på en möbel i trä eller investera i en hel serie för ett enhetligt intryck.  

Tidlös stol i teak som tar upp lagom med plats och enkelt fälls ihop när den inte är i användning. Om du är ute efter fler möbler i samma serie finns det även ett bord att matcha med. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons