Enkla julpyssel och DIY-projekt inspirerade av proffsen

10 enkla och festliga julpyssel inspirerade av proffsen

Sugen på julpyssel? Hämta inspiration från pysselproffsen och förgyll julen med vackra papperspynt, vintriga girlanger och egengjorda ljus.

Annons
5 stora jultrender 2021
5 stora jultrender 2021
1:16

Hej, jul! Den ombonade högtiden är onekligen förknippad med ljuvlig dekor så långt ögat når. Numera finns det en hel uppsjö av stilsäkra pynt som dessutom är enkla att själv pyssla ihop från scratch.

Vi har vänt oss till pysselexperterna på Instagram för att samla ihop härliga julpyssel att ta sig an hemma. Det allra bästa? Flera av DIY-tipsen bottnar i tåliga och vardagliga materialval som merparten förmodligen redan har liggandes i hemmet.

Inspireras av DIY-proffsens enkla julpyssel, från festliga minigranar till väldoftande bivaxljus:

1. Minigranar av @lapptussan

Skapa små grönskande blickfång i jul! Inspireras av dessa små, charmiga minigranar som har pysslats ihop av mjuk en, en mjuk barrväxt med lång hållbarhet. Instruktionsvideor hittar du i höjdpunkten Julpyssel här.

Annons

2. Stämningsfulla granljus av @Camillashjem

Levande ljus adderar svårslagen mysstämning, inte minst på vintern. Ge säsongens ljus en extra julig skrud tack vare en uppiggande taktil yta som för tankarna till julgranens klassiska formation. Instruktionsvideon hittar du här.

3. Pappersgirlanger av @vitanyanser

Girlanger ger hemmiljön ett ljuvligt lyft oavsett säsong och finns numera i mängder av varianter, inte minst de trendigt ätbara (du läste rätt!) versionerna. Dessa girlanger går i tidlösa pappersutföranden. Instruktionsvideor hittar du i höjdpunkten Girlanger här.

4. Julkulor i lime av @helenalyth.se

Varför inte fortsätta på det ätbara temat och komplettera säsongens ätbara girlanger med ätbara julkulor? Denna lekfulla variant signerad Helena Lyth är gjord av torkad lime – och resultatet är magiskt! Instruktionsvideo hittar du här.

5. Julstjärna i murriga färger av @gotlands.huset

Ute efter en julstjärna som adderar färg utan att ta över? Denna naturnära dröm i jordiga nyanser är smidig att pyssla ihop och skapar härlig julkänsla i alldeles lagom mängd. Instruktionsvideo hittar du i höjdpunkten Julstjärna 2021 här.

Annons

6. Upcyclingljusstake av @designbymirelle

Att upcycling är det nya har nog ingen missat. För dig som är ute efter en ny elljustake finns det mängder av prisvärda alternativ på loppis och second hand som du enkelt kan piffa upp på nolltid. Se Mirelle Stoors inspirerande instruktionsvideo här!

7. Pappersänglar av @snickargladjen

Sugen på ett enkelt men festligt DIY-projekt i jul? Testa att göra Johanna Berglunds stilfulla julänglar. Använd dig av papper eller, i Johannas fall, överbliven tapet för att skapa julens finaste blickfång. Se instruktionsvideon här.

8. Stjärngirlang av @lovisaslind

Förvandla en gammal bok till ett festligt julpynt! Här utgör utrivna boksidor bas för ljuvliga små stjärnor som i sin tur formar en personlig girlang utöver det vanliga. Instruktionen hittar du här.

9. Dekorativ snöflinga av @johannacryer

Pynta gran eller växt med denna dekorativa snöflinga eller stjärna i vintrigt vitt. Dekorationen går att göra i flera storlekar för dig som vill ha flera i hemmet men kanske variera utförandet något. Instruktionen hittar du här.

10. Väldoftande bivaxljus av @helenalyth.se

Gör dina alldeles egna ljus från scratch! Att pyssla ihop egna ljus är enklare än vad man kan tro och ett utmärkt pyssel för hela familjen. Det allra bästa? Den underbara doften. Instruktionsvideon hittar du här.

Annons