5 snygga och enkla dukningar att inspireras av, festdukning

Dukningsinspiration! Fem snygga och festliga dukningar

Ute efter dukningsinspiration till jul och nyår? Här samlar vi fem snygga idéer för dig som vill lyxa till det lite extra.

Annons
5 stylingtrender som spås bli stora 2022
5 stylingtrender som spås bli stora 2022
1:43

Även om årets jul- och nyårsfiranden ser betydligt annorlunda jämfört med vad vi är vana vid är det ingenting som stoppar oss från att addera lite extra guldkant på hemmaplan. Ett bra sätt att få upp den festliga känslan stavas en extra inspirerande dukning, något som piggar upp oberoende storlek på sällskapet. God jul och gott nytt!

1. Grönt blickfång

Dukningsinspiration, juldukning
Maffiga grönskande blickfång leder vägen hos Rosenthal. Foto: Rosenthal.  

Låt en grönskande växt, blomma eller varför inte krans stå för det storslagna blickfånget i rummet! Skapa sedan en enhetlig grön tråd genom att låta samma växt förekomma som dekor i dukningen. Satsa på en ljus bas för ett nedtonat, mer tidlöst intryck.

Annons

2. Traditionell atmosfär

Dukningsinspiration, Artilleriet dukning
Plocka fram hemmets klassiska guldkorn och satsa på en genuin känsla på bordet. Foto: Artilleriet.  

Inspireras av julens klassiska uttryck med naturnära, rejäla materialval i mängder, vackra dukar och självklart julens givna röda kulör. Addera svårslagen mysfaktor med levande ljus och runda av med en stämningsfull julblomma.

3. Naturnära bas

Dukningsinspiration, naturnära bas
Utgå ifrån naturnära material med grönskande element från naturen. Foto: House doctor.  

Denna dukning kombinerar grönskande kontrast med en genuin, rustik känsla. Här är det rejäla trämaterial som präglar hela dukningen. Högtidskänslan adderas i lagom mängd genom grönska i säsong tillsammans med stjärnbeprydd dekor.

Annons

4. Grönt i fokus

Dukningsinspiration, grön dukning
Låt julens trotjänare grönt stå i fokus! Foto: Cervera.  

Förutom rött är grönt en minst sagt given färg i jultider. Satsa på en mörk, murrigare grön under julens festligheter och tänk något mer nedtonat och dovt för nyårsdukningen. Komplettera med guldiga bestick och vackra blommor för ett fint lyft.

5. Jordnära helhet

Dukningsinspiration, nyårsdukning
Beigebruna toner är alltid i säsong och passar oavsett högtid. Foto: Mateus.  

Tänk jordnära! Ett säkert kort för dig som är ute efter ett färgtema men vill undvika en dominant kulör är självklart naturnära toner. Inspireras av Mateus stilfulla lösning där olika nyanser av beige och brunt står i fokus.

Publicerat 23 december 2021
Annons