10 enkla sätt att inreda med jul enligt Pinterest, jultrender

Tio enkla och snygga sätt att inreda med jul – enligt Pinterest

Tjuvstarta julen med stämningsfull dekor i hemmets alla vrår. Nu vänder vi oss till Pinterest för inspirerande inredningslösningar med sann julkänsla – spana in tio favoriter!

Annons
TV: 5 stora jultrender 2021
TV: 5 stora jultrender 2021
1:16

Novent är i full fart vilket markerar starten på en stämningsfull vintersäsong med julen inom räckhåll. Få saker boostar julkänslan lika bra som en rejäl inspirationsdos i högtidsanda, vilket är exakt vad vi har tagit oss an på den svårslagna inspirationshubben Pinterest. Tidigare hjälpte Pinterest-användarna oss att identifiera hösten och vinterns ledande trender och nu tar vi ett nytt grepp med ombonat jultema i fokus.

Här är tio snygga julidéer från Pinterest – från lyxiga julkransar till DIY-blickfång:

Annons

1. Maffig julkrans

Snygga jultrender enligt Pinterest, maffig julkrans
Låt den grönskande julkransen ta över hemmiljön i jul. Foto: H&M Home.  

Ingen jul utan en maffig julkrans med säsongens växter och blommor. På Pinterest dyker det prunkande blickfånget regelbundet upp och agerar röd tråd i julinredningen. Testa att binda en krans (eller köpa en färdig) i större utförande för en vacker julkontrast. Addera ljusslinga och pynt för en extra ombonad känsla med tydlig högtidskoppling.

2. Naturnära inslag

Snygga jultrender enligt Pinterest, naturnära
Pyssla ihop stilsäker dekor som med fördel kan hänga kvar hela vintersäsongen. Foto: Old Farmer's Almanac via Pinterest.  

Säsongens tidlösa dekor präglas av inslag hämtade direkt från naturen, gärna i nedtonade kulörer. Neutralerna gifter sig utmärkt med den skandinaviska inredningsbilden där naturmaterial och jordnära toner sticker ut – allra helst i kombination. Prova tendensen i girlanger, ljusinstallationer och stilleben runtom i hemmet.

Annons

Vill du addera torkade apelsinskivor i mixen? Så enkelt gör du dina egna.

3. Maxa med kransar

Snygga jultrender enligt Pinterest, kransar
Julen är ett utmärkt tillfälle att gå all-in och maxa med dekoren. Foto: Little Yellow Wheelbarrow via Pinterest.  

Är du också stormförtjust i grönskande julkransar? Utöver att satsa på en storslagen variant inspireras vi även av att skapa blickfång med fler julkransar. Här är det snyggt att applicera ett röd tråd-tänk med liknande material i alla kransar. För mer levande känsla, bind kransar i varierad storlek eller testa olika färger på banden vid upphängning.

4. Enkel ljusinstallation

Snygga jultrender enligt Pinterest, ljusinstallation
Blanda in naturnära element och juliga detaljer för ett stilfullt julblickfång. Foto: Lily Ardor via Pinterest.  

Numera finns det en uppsjö av stämningsfull mysbelysning för vinter- och julsäsongen. I år gör de levande ljuskällorna en tydlig comeback, allra helst i form av kurerade säsongsstilleben med växter och blommor som dekor. Låt ljusen i sig gå i en enfärgad, neutral kulör och komplettera med smådetaljer och grönska med stark säsongskoppling.

Annons

5. Kottar och barr

Snygga jultrender enligt Pinterest, kottar och barr
Plocka in små, naturnära inslag för en tidlös röd tråd i jordnära anda. Foto: The Charming Detroiter via Pinterest.  

Ibland räcker det att addera vissa specifika material med stark julkoppling för att boosta den stämningsfulla högtidskänslan på bästa sätt. Håll fast i den naturnära tendensen och lägg fokus på enkla material, som kottar och barrkvistar, för att dekorera julens stilleben, ljuskällor eller maxa dukningen.

6. Krans med torkad apelsin

Snygga jultrender enligt Pinterest, krans med torkad apesin
Har du några torkade apelsinskivor över från girlangskapandet? Addera i julkransen! Foto: Romantic Homes via Pinterest.  

Torkade apelsinskivor seglade fram som en riktig jul- och vinterdekorationsfavorit för några säsonger sedan och är sedan dess en given komponent i många julhem. Komplettera säsongens vackra apelsingirlang med torkade apelsiner (eller annan ljuvlig citrus för den delen) i julkransen.

Annons

7. Svartvit bas

Snygga jultrender enligt Pinterest, svartvit dukning
En klassisk svartvit dukning kan aldrig gå fel. Inspireras av denna lösning som integrerar naturnära element för en julig touch. Foto: Burkatron via Pinterest.  

Den svartvita färgkombinationen är en evig klassiker som skapar svårslagen elegans oberoende tid på året. Här ovan ser vi en klassisk svartvit dukning som julas upp tack vare festlig säsongsgrönska, levande ljuskällor och stämningsfull juldekor. Komplettera med guldskimrande bestick för ökad festkänsla.

8. Vintriga stilleben

Snygga jultrender enligt Pinterest, stilleben
Juliga stilleben i säsong behöver inte betyda mängder av färg, utan kan med fördel gå i nedtonade kulörer. Foto: House & Home via Pinterest.  

Skapa din alldeles egen julstad hemma genom att plocka fram dekor, stort som smått, och placera på en större möbel eller i fönstret för ett fint stilleben. Genom att satsa på nedtonade färger kan arrangemanget lättare smälta in i resten av inredningsbilden och kännas aktuellt under en längre tid.

Annons

9. Enkla DIY-lösningar

Snygga jultrender enligt Pinterest, krans med metallring
Komplettera julkransen med levande ljus och härliga växter. Foto: Create Perfect via Pinterest.  

Pinterest är en utmärkt inspirationskälla för roliga och många gånger busenkla DIY-projekt som lyfter hemmiljön på nolltid. Bland julprojekten ser vi många växtliga blickfång med synlig metallring i fokus. Att låta ringen synas och tänka sparsmakat med växterna skapar en stilfull känsla och ett diskretare arrangemang.

10. Minigranen

Snygga jultrender enligt Pinterest, minigran
Satsa på en grönskande minijulgran för stämningsfull julkänsla i komprimerad form. Foto: New Year Lights via Pinterest.  

Svårt att få plats med julgranen eller vill du bara boosta julkänslan ytterligare? Minigranen är perfekt för alla hushåll och skapar samma svårslagna julatmosfär utan att ta upp för mycket plats. Det allra bästa är att du enkelt kan flytta på granen och låta den integreras i exempelvis dukningen. Här hittar du fler snygga alternativa julgranslösningar.

Se också: Julen på Jotex 2021
Se också: Julen på Jotex 2021
1:34
Annons