Elsa Billgrens sommarhus på Gotland, inredningsinspiration för sommarhuset

Skapa en harmonisk staycation – med inspiration från Elsa Billgren

Lugna färger, avkopplande miljöer och naturnära material. Inspireras av Ellos samarbete med Elsa Billgren och ge sommarhuset lite extra kärlek i sommar.

Annons
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
1:13

Lagom till att våren gör entré på riktigt släpper Ellos en drömmig (och efterlängtad) hemkollektion (reklamlänk) med fokus på sommarhus och smultronställen på hemmaplan. I samband med kollektionssläppet lanserar kläd- och heminredningjätten en begränsad upplaga vintage-textilier tillsammans med ELLE-profilen Elsa Billgren.

Elsa Billgren släpper kollektion med Ellos
Elsa Billgren.  

Ellos lanserar vintage-textilier – tillsammans med Elsa Billgren

Vintage-textilierna går alla i en retro-romantisk stil och kollektionen genomsyras av en känsla av att mixa gammalt med nytt och ta vara på detaljer vi redan har tillgång till. Textilierna är alla handplockade av Billgren och kampanjen fotades i hennes sommarhus på Gotland.

Annons

– Det finns så många skatter där ute som så ofta förbises. Jag vill ta tillvara på dem, och uppmuntra andra till att göra detsamma, säger Elsa Billgren.

Så skapar du en drömmig staycation – 6 tips med inspiration från Elsa Billgrens samarbete med Ellos:

1. Avkopplande neutraler

Så inreder du sommarhuset 2021
I sommar vill vi ladda om batterierna rejält, något en jordnära färgpalett bjuder in till.  

Sovrummet är ständigt i fokus, inte minst i tider då behovet för avkoppling och uppladdning är större än någonsin. Säkra ett behagligt och välbalanserat sovrum med neutrala och jordiga färger som skapar harmoni på nolltid. Färgskalan är även utmärkt som bas. Krydda upp med trendigt gult eller orange, eller addera fler jordnära kulörer för ett enhetligt intryck.

Annons

2. Gammalt möter nytt

Så inreder du sommarhuset med gamla detaljer
Addera en historisk och ombonad dimension i heminredningen tack vare vintage-textilier.  

Hela Ellos samarbete med Elsa Billgren lyfter ett intresse av att bevara gamla detaljer och skapa miljöer som blandar gammalt med nytt. Det absolut bästa tipset är att ta en loppisrunda, fysisk eller online, och spana in unika smådetaljer med historia. Gamla textilier är ett säkert kort och tacksamma att inreda med, antingen i form av gardin, bordsduk eller servett.

Inred med tyger
Sugen på DIY-pyssel i sommar? Testa att virka en bordsduk för en unik textil med en historisk underton.  

3. Naturnära inslag

Inred sommarhuset med trämaterial
Trä är en av 2021 års tydligaste inredningstrender och syns både i större möbler och små inredningsdetaljer.  

Enkla och tidlösa materialval fortsätter att regera på inredningsscenen, inte minst trä. De ljusa, nordiska träslagen är allra hetast och gör avtryck precis överallt. Tänk väggar och golv i trä, rejäla möbler i trendmaterialet men också mindre it-detaljer. Låt materialet få gå i sin originalton eller betsa i en mörkare nyans.

Annons

4. Väggen i fokus

Så inreder du sommarhuset
Blanda olika objekt, färg och storlek och häng upp på väggen för tavelväggen 2.0.  

Att låta konstverk och fotografi pryda väggen är en klassiker. Nu kommer tavelväggen 2.0 som bjuder in till till olika objekt med personligare känsla. Tänk enhetligt och låt samlingen, från hattar till skärbrädor, ta plats på väggen. För dig som vill addera mer dynamik är blandning A och O. Blanda hattar, speglar och tavlor med personliga objekt och foton för ett ombonat intryck.

5. Maxa med växter

Inred sommarhuset med växter
Uppiggande grönska och lugnande miljöer går hand i hand. Var inte rädd för att addera både blommor och växter i sommarhuset!  

Att inreda med växter är ett koncept som fått sig helt nytt liv det senaste året. Utöver den estetiska effekten och ombonade känslan tillför växter ett svårslaget lugn. Låt växterna få flytta in i sommarhuset för en harmonisk och lugnande miljö som gjord för att ladda upp batterierna. Blanda växter i olika storlek och utförande för ett mer levande intryck.

Annons

6. Färgkoordinerad dukning

Så dukar du sommaren 2021
Låt alla sommarhusets måltider gå i en naturnära dukning i en enhetlig färgpalett.  

Sugen på att piffa upp sommardukningen i år? Färgkoordinerade dukningar är helt rätt i tiden. Blanda vintage-textilier, tidlösa detaljer och naturnära komponenter i en enhetlig färgskala. 2021 präglas fortsatt av den naturnära färgtrenden, inte minst beige, brunt, dovt grönt och hybridkulörer som greige.

Elsa Billgren samarbetar med Ellos – Här är våra favoriter:

Vill du klicka hem något från Elsa Billgrens samarbete med Ellos? Det gäller att vara snabb, då varje modell endast kommer i ett exemplar. Kollektionen hittar du online på ellos.se (reklamlänk) tisdagen den 27 april. Här är våra favoriter från samarbetet:

Annons
Elsa Billgren samarbetar med Ellos Home
 

Jacquardvävd klassisk linneduk, finns att köpa här (reklamlänk).

Elsa Billgrens kollektion med Ellos
 

Virkad duk med dekorativt mönster, finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
Elsa Billgrens kollektion med Ellos
 

Klassisk linneduk i vitt, finns att köpa här (reklamlänk).

Elsa Billgren samarbetar med Ellos
 

Vävd duk med broderier och hålmönster, finns att köpa här (reklamlänk).

Annons