Villan som går under namnet Les Cèdres är belägen på den franska halvön Saint-Jean Cap Ferrat – mitt på franska rivieran.  Semesterhuset lät byggas av den belgiska kungen Leopold II i början av 1900-talet, men kom att hamna i Camparis ägo när spritjätten köpte upp cognac-producenten Grand Marnier Group i mars förra året, skriver CNN.

Utgångspriset är satt till 350 miljoner euro – vilket är det högsta pris som någonsin satts på en fastighet, enligt den amerikanska tidskriften Fortune.

Villan rymmer en 50 meter lång pool och en trädgård på 14 hektar. Foto: Shutterstock

Villan rymmer en 50 meter lång pool och en trädgård på 14 hektar.
Foto: INF

För det priset får köparen tillgång till en över 50 meter lång pool, 10 sovrum, en balsal, ett stall för 30 hästar, ett kapell och en vinterträdgård.

I trädgården, som består av 14 hektar, ryms 20 växthus med cirka 15 000 olika tropiska växter och för att underhålla trädgården – som tros vara Europas största tropiska samling – krävs 15 heltidsanställda trädgårdsmästare.

Kvadratmeterpriserna i den franska orten är bland de högsta i världen och den lilla halvön är känd för att locka till sig världens kändisar och rikaste.

Les Cèdres är inget undantag. Den exklusiva villan har genom åren besökts av ett flertal kändisar, så som Charlie Chaplin, Elizabeth Taylor, Winston Churchill och Richard Burton enligt CNBC.

Huset förmedlas via mäkleriet Savills, se fler bilder på huset här. 

Läs också:

Nu säljs Stockholms lyxigaste ettor – kika in i vindsvåningarna

Vill du bo nära havet? Här är bostadssajten för dig

De ska motverka bostadsbristen – med fågelholkar

Gilla Residence på Facebook