Cecilia Tivar är stylist och expert när det kommer till att duka upp för ögat.

Al Fresco! Duka upp bordet för sval sommarmat

Det bästa som finns när det är sommar och sol är långa luncher i solen – Cecilia dukar upp.

Annons
8 sätt att inreda med den stora medelhavstrenden
8 sätt att inreda med den stora medelhavstrenden
2:04

Cecilia Tivar jobbar som stylist och medverkar regelbundet i Residence.

1. Snäckskal som serveringsskål

Snäckskal som serveringsskål
Sommarens lekfullhet tillåter dig att leka mer med form och funktion, så varför inte servera salladen i ett stort snäckskal? Foto: Mikkel Volcker  

»Varför inte servera sommarens jordgubbar eller sallad ur en vacker snäcka, jag tycker den ger en fin sommarkänsla och jag har alltid varit svag för allt i snäckform så för mig har den en självklar plats på bordet.« 1 407:-, nordal.eu.

Annons

2. Skärbräda som serveringsfat

Skärbräda som serveringsfat
Ett superhärligt och rustikt life-hack är att använda skärbrädan som serveringsfat.  

»En snygg skärbräda kan också användas som ett fint serveringsfat, till bröd och tilltugg eller grillat kött och grönsaker. Denna är i acaciaträ som är både slitstarkt och hygieniskt.« 890:-, cooknbloom.se.

Vill du ha fler inredningstips? Besök den här sidan där vi samlar allt vårt härliga inredningsinnehåll.

3. Bricka Lars Nilsson för Svenskt Tenn

Bricka Lars Nilsson för Svenskt Tenn
Ränder och färg, den här brickan kombinerar två sommartecken.  

»Lars Nilsson, svensk modedesigner i Paris, har gjort en serie tyger och accessoarer för Svenskt tenn, inspirerade av hans somrar på Capri och hans kärlek till ränder.« 460:-, svenskttenn.se.

Annons

4. Svenskt Tenn bestick

Svenskt Tenn bestick
Exotiskt med bambu.  

»Har alltid tyckt mycket om Svenskt tenns bestick Bamboo, formgivna av den franska bestickfirman Jean Philip Orfèvre, typiska sommarbestick för mig – inte något man tar fram till julskinkan!« 360:-/del, svenskttenn.se.

5. Linneservetter från Svenskt Tenn

Linneservetter från Svenskt Tenn
Linne är sommartextilien nummer ett och dessa färger är ju bara så vackra.  

»Jag vet att det är mest praktiskt med pappersservetter men vem kan motstå en härlig linneservett? Svenskt tenn har dessa i regnbågens alla färger, perfekt matchade till brickan av Lars Nilsson, dukar finns också om man vill gå all in.« 320:-, svenskttenn.se.

Annons

6. Porslin i spännande form

Porslin i spännande form
Lås dig inte till de traditionella formerna, utan ta ut svängarna lite, så som man ju gör på semestern. Här hittar du porslin i oregelbundna former.. Foto: Niklas Edeheim  

»Fyrklövern är ett porslinsföretag som säljer via nätet och är väl egentligen mest känt för sina dekorerade klassiska serviser, formgivna av bland andra Lars Wallin. Men deras allra senaste servis Shell är en enfärgad servis med en lätt krackelerad yta och oregelbunden form som är ett avsteg från de traditionella Fyrklövernserviserna.« Tallrik, 229:-, assiett, 199:-, skål, 249:-, fyrklovern.se.

7. Vacker vattenkanna

Vacker vattenkanna
En stilren vattenkanna kan bli en fin centerpiece på bordet.  

»Sommarbordet behöver en fin tillbringare för svala drycker, vi har ju beställt högtryck! Danska Ferm living har denna som egentligen är en vattenkanna, men jag tycker att den har så fin form att den gör sig bra på sommarbordet!« 719:-, fermliving.com.

Publicerat 19 juli 2021
Annons