Fina lampor till sovrummet – vi tipsar

Söker du efter en rogivande, trendig eller lekfull lampa till sovrummet? Här tipsar vi om snygga sänglampor, taklampor och fönsterlampor du kan ha i sovrummet. Inspireras av bilderna!

Annons

52Belysning är A och O när det kommer till att inreda ett hem. Lampor skänker inte bara ljus och stämning till ett rum, utan är även dekorativa i sig. Med en fin lampa kan du enkelt sätta guldkant på tillvaron och skapa den stil du vill ha i sovrummet.

Vi har listat 10 snygga lampor du kan spana in i butik just nu. Vare sig du behöver en sänglampa till kvällsläsningen, en upplivande fönsterlampa eller en taklampa kan du hitta ett härligt alternativ här!

Klassisk vit rislampa, Hay

En cirkulär rislampa i papper och ribbad bambu, som ger ett milt ljus till sovrummet. Pris: 335 kronor. Läs mer här.

Annons

Trendig färgklick, &Tradition

Bordslampan “Flowerpot” i knallig färg och modern form att ha på sängbordet. Pris: 1840 kronor. Läs mer här.

bordslampa
 

Mjuk linnelampa, Watt & Veke

Romantisk och rogivande taklampa som silar ljuset vackert genom linnetygets mjuka former. Pris: 3999 kronor. Läs mer här.

sovrumslampa
 

Hög och lätt golvlampa, Established & Sons

Spännande och lekfull lampa i japanskt washipapper, designad av schweiziska Dimitri Bähler. Pris: Från 1360 euro. Läs mer här.

Annons
golvlampa
 

Klassisk mässingslampa, Sekelskifte

Bordslampa med mässingsstav och handsydd skärm, i en design som var mycket omtyckt på 20-talet. Pris: 3190 kronor. Läs mer här.

lampa sekelskifte
 

Tidlös veckad lampa, Hay

De plisserade lamspkärmarna må vara särskilt trendiga nu, men är även en tidlös klassiker. Välj en färgglad modell om du vill att den ska sticka ut lite extra. Pris: Från 2199 kronor. Läs mer här.

Annons

Lekfull stjärna året om, Herrnhuter

Du som inte tröttnar på julstjärnan efter vintern och tycker om kreativ belysning kan hänga upp den klassiska stjärnan i taket. Pris: 750 kronor. Läs mer här.

lekfull taklampa
 

Godislik glaslampa, Established & Sons

Polkagrisrandig bordslampa, inspirerad av 1500-talets venetianska glaskonst från Murano. Pris: 5290 kronor. Läs mer här.

Annons
murano lampa
 

Kontemporär rislampa, &Tradition

Designern Jaime Hayon har skapat traditionella handgjorda japanska lanternor i rispapper, men i en modern tappning. Pris: Från 1390 kronor. Läs mer här.

rislampa
 

Romantisk lampa i tyll, Klong

Taklampan “Liv”, skapad av designern Jonas Bohlin, har redan hunnit bli en klassiker. Den populära taklampan ger ett mjukt sken och en varm känsla i ett sovrum. Pris: 5500 kronor. Läs mer här.

Annons

Enkel mässingslampa, Sekelskifte

Lampmodellen har tidigare synts i enklare kontexter, såsom källare eller tvättstugor. Som sänglampa ger den ett tuffare industriellt uttryck. Pris: 1300 kronor. Läs mer här.

vägglampa
 
Publicerat 23 juni 2022
Annons