Trendig belysning – 6 statementlampor vi älskar

Här är fem inredningstrender för vintern 2021/2022
0:57

Efter reklamen: Här är fem inredningstrender för vintern 2021/2022

(0:57)

Slå på ljud

Efter år av pandemi och restriktioner ser vi till det glada 20-talets livfulla lyx och flärd. Den moderna tappningen av 1920-talets storslagna kristallkronor är pendlande statementlampor. Lampor som tar för sig. Därför har vi samlat ihop sex fantastiska lampor, som definitivt lever upp till hypen.

1. Gino Sarfattis Le Sfere för Astep

En klassiker som tål att syna! Gino Sarfattis Modell 2109 Le Sfere släpptes första gången 1959 men har återlanserats igen. Nu av sonen Alessandro för företaget Astep. En enkel men genial konstruktion där runda oplaglasampor fästs med en svart ring tillsammans sida vid sida och samlas ihop i toppen. Pris från 79 000 kr.

1. Gino Sarfattis Le Sfere för Astep

5 snygga stylingtrender som spås bli stora 2022

2. Italiensk skönhet signerad Paolo Rizotta

Den italienska arkitekten Paolo Rizotta, en av grundarna av belysningsföretaget Luceplan, har släppt en lampa tillsammans med Nuura. Det är en riktig skönhet, som inte så lite påminner om en hängande berlock. Ett smycke i rummet. Pris från 3 990:-, i mässing och opalglas.

2. Italiensk skönhet signerad Paolo Rizotta

3. Favorit från New Works

På höstens 3 days of design i Köpenhamn lanserades Margin av John Astbury hos New Works. Kommer i flera utföranden både för tak och golv och är en fri tolkning av den klassiska kristallkronan, men klädd i textil. Pris 4 795-9 995:-.

3. Favorit från New Works

4. Patera Oval, Louis Poulsen

Patera Oval är en ny variant av den runda Patera, som ritades av Øivind Slaatto 2015. Den monteras helt för hand enligt den matematiska strukturen i Fibonaccis spiral. Den platta och runda formen bildar en ellipsoid, perfekt ovanför matbordet, 9 635 kr, Louis Poulsen.

4. Patera Oval, Louis Poulsen

5. Serax Glob

För belgiska Serax kommer denna drömlika lampa i Earth-serien som utmanar oss med sin form. En formgivning som balanserar på linjen mellan konst och design. Glob i papiermarché, 4 900:-.

5. Serax Glob

Inred med målade tak! Sex idéer att inspireras av

6. Svävande pendellampa

Svävande pendellampor som tar för sig tycks vara grejen. Även Broberg & Ridderstråle är aktuella med en dylik. Här är Turner, en taklampa vars sfäriska form delas in i olika banor som skapar en känsla av oändlighet. Materialtet är i mjukit kokongliknande fiber som härdats med polymer för att hålla länge. 12 495 kr, Pholc.

6. Svävande pendellampa