Fixa ett utekök i år – 17 färdiga och snygga utomhuskök

Det är något särskilt med att få laga mat utomhus under sommarhalvåret. Ett utekök bäddar för sommarens allra bästa middagar och grillkvällar under bar himmel. Vi listar 17 snygga utekök för olika behov!

Annons

Utekök finns i dag i alla former och storlekar. Det kan vara litet och precis det man behöver, eller stort och avancerat med smarta tillbehör och detaljer för hemmakocken.

Inred inte bara med en grill i trädgården eller på uteplatsen, utan gör det till ett komplett utekök med enkla medel. Det kan vara så lite som en ny arbetsyta som gör matlagningen betydligt enklare och mer njutbar i sommar!

Här är 17 färdiga utekök i olika storlekar och stilar:

1. Utekök med kolgrill, Contura Steel

Utekök i rostfritt från Contura Steel
 

Stilrent utekök i rostfritt med både kolgrill, vask, hylla och kran. Uteköket är tillverkat i Sverige och finns i flera olika modeller samt moduler för att passa just dina behov. Här kan du köpa det (länk till butik).

Annons

2. Läckö utekök, Hillerstorp

Läckö utekök från Hillerstorp
 

Utekök med vask och arbetsbänk tillverkad i Sverige av FSC-certifierat trä. Kombinera efter dina behov för ett klassiskt och praktiskt utekök. Här kan du köpa det (länk till butik).

3. Köksbänk, Tranquilo Kitchen

utekök i bambu från tranquilo kitchen
 

Snygg köksbänk gjord för hand i bambu och ämnad för utomhusbruk. Finns även med bänkskiva i betong och går att komplettera med brännare. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

4. Utekök, Jabo

utekök från Jabo
 

Stilrent utekök i trä som är enkelt att personalisera och går att få med rostfri skiva, vask eller grill. Finns även att få i svart. Här kan du köpa det (länk till butik).

5 . Open Kitchen 150, Röshults

röshults utekök
 

Exklusivt utekök designat av Broberg & Ridderstråle för svenska Röshults. Uteköket består av olika moduler och går att anpassa efter yta och behov. Här ovan syns Open Kitchen 150 Combination A i rostfritt stål färgat i antracitgrått med detaljer i teak samt utrustat med kolgrill, skärbräda och sink. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

6. Utekök, Brafab

utekök från brafab
 

Utekök på hjul från Brafab med rostfri vask och kran, skåp i teak samt toppskiva i stenkomposit. De ribbade skjutdörrarna ger snygg förvaring i uteköket. Här kan du köpa det (länk till butik).

7. Komplett utekök, Nordform

Utekök från Nordform
 

Uteköket Molle består av tre delar som kan placeras rakt eller i ett hörn. Uteköket har en stomme i aluminium och toppskivor i teak samt en diskho i rostfritt som kopplas direkt till trädgårdsslangen. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Annons

8. Uteköksbord för Big Green Egg

utekök för green egg grill
 

Utomhuskök från Outstanding
 

Utekök Drop från Cane-line
 

Annons

9. Utekök med gasolgrill, Outstanding

Ofyr utekök
 

Stilsäkert utomhuskök i rostfritt stål med hyllor och arbetsyta samt gasolgrill för matlagning. Finns i olika varianter och går att komplettera med olika moduler. Här kan du köpa det (länk till butik).

10. Drop utekök, Cane-line

Utekök med grill i rostfritt stål
 

Drop är ett stilsäkert utekök med gott om förvaring i fyra skåp, bänkskiva i rostfritt och inbyggd diskho. Köket har även en avtagbar avfallsbehållare och finns att få antingen med eller utan vägg i teak. Här kan du köpa det (länk till butik).

Annons

11. Utekök med stekhäll, Ofyr

litet utekök från tranquilo kitchen
 

Kombinerad grill och stekhäll från Ofyr med inbyggd förvaring, arbetsyta och ställ intill. Här kan du köpa den (länk till butik).

12. Utekök med gasolgrill, Contura Steel

Rostfritt utekök från Röshults
 

Utekök tillverkat i Sverige i rostfritt med vask, kran och gasolgrill. Finns i olika moduler som går att variera efter yta och behov. Uteköket är även lätt att flytta tack vare hjul på ena sidan. Här kan du köpa det (länk till butik).

Annons

13. Litet utekök, Tranquilo Kitchen

utekök med kylskåp
 

Litet utekök utrustat med gasolbrännare, panna och två mindre avlastningsbord. Finns att få med panna i olika utföranden. Här kan du köpa det (länk till butik).

14. Open Kitchen 100, Röshults

sommarkök från muurikka
 

Utomhuskök med hög stilfaktor från svenska Röshults. Tillhör en serie moduler och går att anpassa efter behov. Här ovan Open Kitchen 100 Combination B i borstat rostfritt utförande med kolgrill och sink samt två hyllpan. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

15. Utomhuskök med kylskåp, Boretti

Utekök Åminne från Hillerstorp
 

Köket för dig som vill ha något extra på uteplatsen. Köket Luciano har inbyggt kylskåp, lådor samt ett rotisserie, fyra huvudbrännare och en infraröd brännare. Här kan du köpa det (länk till butik).

16. Sommarkök, Muurikka

Praktiskt litet sommarkök med stekhäll, gasolbrännare och vagn med flera avlastningsytor. Här kan du köpa det (länk till butik).

17. Åminne utekök, Hillerstorp

Utekök gjort i grå aluminium med diskho, textilskydd, melerad bänkskiva och hylla. Kranen kopplas enkelt till trädgårdsslangen och kräver ingen rörmokare. Går att komplettera med matchande arbetsbänk. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

Annons

Läs mer:

Laga mat utomhus – 7 smarta lösningar för uteköket

Från små balkongbord till stora matbord – här är 14 snygga köp

8 snygga parasoll till trädgård och uteplats 2020

Annons