Före och efter: Så stylades hemmet till en designsäker dröm  

Inredningsfotografen, stylisten och Residence-bloggaren Henrik Nero har med hjälp av inredning omvandlat en vacker sekelskiftesvåning till ett modernt och designsäkert boende. Se före och efter-bilderna.

Annons

Henrik Nero fick i våras uppdraget att styla ett hem inför en bostadsförsäljning. Genom att byta ut möbler, växter och konstverk, fick Östermalms-våningen en helt ny stil och uppdaterad känsla. För Residence delar Henrik med sig av sina bästa stylingknep.

Se alla före och efter-bilder här:

Soffa, Ruth & Johanna, stol, The Spanish chair av Børje Mogensen. Matta, Denny’s Home, soffbord från OX Denmarq.  
 

Berätta om inredningen, hur såg den ut från början?

Annons

–  Inredningen var väldigt gammeldags med äldre rokokomöbler, mycket 50 och 60-tal, olika färger, röda mattor överallt och rätt så spretiga konstverk. Det var möbler som ägaren har en personlig relation till, men de fungerar inte lika bra när man ska sälja och nå ut till en bredare målgrupp.

Vilka förändringar gjordes?

– Jag ville att hemmet skulle tilltala yngre målgrupp och arbetade därför med att få in en modernare stil med trendiga designmöbler och konst. Eftersom våningen är stor så tog jag in större möbler för att det inte skulle kännas fjuttigt. Jag bytte även ut alla möbler och växter.

Blå puff och dagbädd från Ruth & Joanna. Plexi-print från YellowKorner.  
Plexiprint från YellowKorner.  
Annons
 
 
Annons
 
 
Annons
 

Hur mycket kan stylingen påverka priset vid en bostadsförsäljning?

Annons

– De stylade lägenheterna får oftast mycket fler besök än de ostylade, men det kan också bero på att folk klickar på objekten för att de vill ha inredningsinspiration. Men generellt är det ju så att oattraktiva bilder i en bostadsannons gör att folk scrollar vidare direkt.

– När det gäller den här våningen på 180 kvadrat, så är jag säker på att stylingen påverkade slutpriset med flera hundratusentals kronor. Ju finare interiör, desto fler delar objektet i sociala medier och då lyckas man nå personer som annars kanske inte hade sett bostaden.

 
 
Annons
 

Tavlor och printar från YellowKorner, Love Warriors och Framia. Soffa från Denny’s home. Kuddar Love Warriors, bänk från Ruth & Joanna.

Annons
Tavlor och printar från YellowKorner, Love Warriors och Framia. Soffa från Denny’s home. Kuddar Love Warriors, bänk från Ruth & Joanna.  

Om man inte vill lägga ner dyra pengar på att anlita en stylist inför bostadsförsäljning, vilka enkla byten kan man göra själv?

– Börja med att plocka bort onödiga prylar. Det vanligaste felet folk gör är att man har alldeles för mycket saker hemma. Det ska finnas en tanke bakom varje pryl; fundera på vilken färgskala och stil du ska ha. Köp inte en inredningsdetalj som du tycker är fin om den inte går att kombinera med övrig inredning.

– Satsa på att få in mycket gröna och stora växter, de kan göra stor skillnad och ger lägenheten liv, men undvik klassiska orkidéer och färgglada blommor. Kolla även runt på bloggar, Instagram och Hemnet-annonser för att se vad som trendar just nu och vad andra duktiga stylister och inredare använder sig av.

Annons
 
Överkast Ikea, lampa Denny’s Home och tavla Framia.  
 
Annons
Vägghyllan Fency från Tolhuijs, vägglampa Buster+Punch, bord, pall och stol från Ikea.Hur ska man tänka när det gäller belysning, tavlor, växter, textilier?  

– Färgerna är viktiga, håll dig till säkra kort och använd liknande färgskalor, gärna dova färgnyanser. Blandar man för mycket starka färger riskerar man att skapa en rörig känsla. Om man till exempel vill använda en blå färg, välj då en mer nedtonad nyans.

Annons

– För mycket mönster på kuddar, mattor och överkast kommer även att se rörigt ut, både på bild och i verkligheten.

Plexi i storformat från YellowKorner.  
 
 
Annons
 
 
Annons

Hur får man hemmet att se större ut?

–  Undvik stora klumpiga möbler, sätt dit en mindre pall i stället för en stor fåtölj.

–  Ha inte för höga möbler, undvik till exempel ryggar som sticker upp.

–  Stora tjocka och mörka gardiner gör rummen mindre. Ta bort gardinerna helt eller använd tunna, nästan genomskinliga gardiner som släpper in så mycket ljus som möjligt.

– Skym inte väggarna med för många tavlor. Om du hänger tavlorna lite lägre så kommer det även att kännas högre i tak, man kan även skapa rymd genom att ställa tavlor på golvet.

Foto: Henrik Nero – Styling Henrik och Ruben Nero – Försäljning via Ekenstam.

För mer inspiration se Henriks blogg. 

Läs också:

Henrik Nero: Så tar du snygga inredningbilder – 9 knep

9 smakfulla sätt att få in mer färg i inredningen

Kika in hemma hos inredningsfotografen Henrik Nero

 

Annons