Förtrollande ljusstakar – fem favoriter

Annons

Just nu vill vi inget annat än att fånga varje ljusglimt i vardagen. Ett perfekt sätt att göra det och samtidigt höja mysfaktorn är att tända levande ljus. Här har Residence samlat sina favoritljusstakar just nu. Vilken fastnade du lite extra för?

Cooee design
 

1. Cooee Design släpper denna ståtliga ljusstake med plats för fyra kronljus. En stilren variant designad av Hans-Christian Bauer. Ljusstaken är gjord i pulverlackerat rosfritt stål och kommer också i mässingspläterat rostfritt stål. Intresserad? Klicka då här! 

våges ljusstake
 

2. Golvljusstake tving från det svenska märket Våges består av en stadig och stilren pinne med tyngd och Böjd tving. Våges är ett familjeföretag som håller till i den småländska byn Äskås. Syskonen som i dag driver företaget är den femte generationen smideshantverkare. Deras äldre släktingar var kända som kluriga smeder, vilket syskonen lyfter fram i sina produkter. Här kan du läsa mer. 

Annons
ljusstake Zara home
 

3. En riktigt tidlös klassiker. Ljusstake i svart metall med rund bas plats för ett ljus. Smidigt öra som gör det lätt att förflytta ljuset i hemmets alla vrår. Denna kommer från Zara Home, och du hittar den här. 

tender Klong
 

4. Klongs spännande ljusstake Tender. Här får olika dimensioner leka fritt med varandra och resultatet blir en behaglig syn. Ljusstaken kommer i olika höjder samt i en svart kulör. Du hittar den här!  (länk till Rum21)

Annons
tulip Skultuna
 

5. Tulpanljusstaken från Skultuna med sina rena linjer är ett bra exempel på Pierre Forssells design från 1960-talet som andas stram skandinavisk renhet. Ljusstakarna säljs i set om tre, och du hittar dem här! 

Läs mer:

Redaktionens önskelista – Imke Janoschek tipsar! 

Kolla in detta nya flytande hotel i Norland – wow! 

Lyxigt trähus i Norge – se alla drömmiga bilder här 

Annons