hemmakontor möbler och detaljer

Ge hemmakontoret en uppgradering – 12 snygga möbler och detaljer på rea just nu

Jobbar du hemifrån? Inred ett hemmakontor som är trivsamt och praktiskt. Vi tipsar om aspekter som är bra att tänka på samt tolv snygga möbler och detaljer som är på rea just nu.

Annons

När allt fler jobbar hemifrån är det viktigt att tänka på hur man jobbar rent fysiskt. Finns det ett skrivbord? Och än viktigare – är det på rätt höjd för nacken och hållningen? Är stolen och sittställningen ergonomisk? Och hur är det med belysningen egentligen? Det finns flera komponenter som behöver vara genomtänkta för att inredningen ska vara optimal.

Ett hemmakontor ska vara funktionellt för att arbetet ska kunna flyta på och för att man ska trivas i vardagen. Sedan får det gärna vara snyggt också, en kombination som inte alls är omöjlig.

Här tipsar vi om tolv snygga möbler och detaljer till hemmakontoret – som dessutom är på rea just nu:

1. 3117 Sjuan, Fritz Hansen

3117 Sjuan av Arne Jacobsen
 

En skön skrivbordsstol är en viktig komponent för att hemmakontoret ska vara praktiskt och ergonomiskt. Arne Jacobsens ikoniska stol Sjuan finns i många tappningar och självklart finns den även för hemmakontoret med mjuk läderklädsel. Skrivbordsstolen Sjuan finns också med armstöd. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

2. Pastille w182, Wästberg

Pastille w182 skrivbordslampa
 

Bordslampan Pastille w182 är formgiven av Kim Colin & Sam Hecht och har ett praktiskt bordsfäste. Designen är minimalistisk och funktionell och lampan är dimbar samt går att vinkla och vrida för att rikta ljuset efter behov. Finns i fyra färger. Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Rail desk, Menu

Snyggt skrivbord från Menu till hemmakontoret
 

Det här skrivbordet tar minimalt med plats, men ger en snygg och praktisk liten arbetshörna i hemmet. Bordet monteras direkt på väggen, vilket frigör yta runtomkring och gör det enkelt att välja rätt höjd. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

4. Bordslampa 5321, Gubi

bordslampa från gubi
 

Lys upp och sätt personlig karaktär på skrivbordet med en lampa. Paavo Tynells 5321 från 1938 kombinerar en klassisk form med inspiration av naturen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Yuuto Escritoire, Walter Knoll

yuuto escritoire från walter knoll
 

Det här stilrena bordet fungerar både som arbetsplats och snyggt sidobord i hemmet. Bordet är formgivet av designtrion EOOS och är lätt att möblera med i såväl sov-, arbets- som vardagsrum. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

6. Bordsur, Arne Jacobsen

bordsklocka av arne jacobsen
 

Håll koll på tiden! När man jobbar hemifrån gäller det att kunna separera arbetstid och fritid samt komma ihåg att ta pauser. En analog klocka kan hjälpa med det och det här bordsuret formgivet av Arne Jacobsen år 1939 ger dessutom en klassisk touch till arbetsrummet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Masculo Meeting Chair, Gubi

Skrivbordsstol från Gubi
 

Den här eleganta snurrstolen har ett stilrent, roterbart underrede och ett rundat, brett rygg- och armstöd. Stolen formgavs år 2008 av GamFratesi och finns i flera färger och material. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

8. Componibili 3, Kartell

 

Componibili 3 från Kartell
 

Svämmar skrivbordet över av papper och andra prylar? Inred med förvaringslådor eller en klassisk hurts för att hålla skrivbordet rent. Det här modulära skåpet från italienska Kartell passar i hemmets alla rum, är lätt att flytta och finns i flera färger. Här kan du köpa det (reklamlänk).

9. Kizu bordslampa, New Works

Bordslampa från New Works
 

Förutom att arbetshörnan ska vara praktisk får den gärna vara lite mysig också, den är ju trots allt i hemmet. Lars Tornøe designade bordslampan Kizu år 2015 och den stilfulla lampan ger ett fint stämningsljus. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

10. AK 1330 skrivbord, Naver Collection

AK 1330-skrivbord
 

Nissen & Gehls moderna skrivbord har en lätt retrocharm och flera smarta lösningar som förenklar i arbetsrummet, exempelvis möjligheten att gömma sladdar genom att dra dem genom skivan och inuti bordsbenet. Bordet finns i flera utföranden och med olika ytbehandlingar. Här kan du köpa det (reklamlänk).

11. Ph 3/2 bord, Louis Poulsen

Louis Poulsen bordslampa
 

Den klassiska bordslampan PH 3/2 ger ett fint, bländfritt ljus som är riktat nedåt. Lampan passar därför på skrivbordet som inte behöver riktad arbetsbelysning, utan snarare är i behov av ett mjukt sken. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

12. TS desk, Gubi

TS desk från gubi
 

Eleganta TS Desk har smala metallben och är ett snyggt alternativ som skrivbord i hemmet. Bordet finns med svart, vit alternativt grön marmorskiva eller med en toppskiva i rökfärgat glas. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Läs mer:

9 snygga designlampor du kan fynda på rea nu

10 plädar att uppdatera hemmet med i vår

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 25 mars 2020
Annons