Guide: 6 butiker med snygga motiv till dina väggar

Väggarna. Å dessa väggar som skall prydas med tavlor och speglar och konst. Men vad för konst? Och vilka tavlor? Hur vet man vad man ska hänga upp – och var hittar man det?

Annons

Tavlor kan verkligen sätta prägel på ett helt hem, men det är inte helt lätt att inreda med dem – och stunden innan man slår in spiken kan innebära en hel del ångest. Det bästa sättet att komma igång är att kika runt i butiker och på nätet för att se vad som finns och vad man gillar för typ av tavlor. När det är gjort kan man börja planera tavelväggen och färgkombinera på ett bra sätt.

Här ger vi några tips på olika nätbutiker som säljer tavlor och posters av olika slag. Kanske hittar du just dina favoriter här? Håll tillgodo!

1. Konst(igt) och färgglatt

Foto: Absolut Art
Foto: Absolut Art  

Vill du hitta modern konst gjord av morgondagens stora konstnärer? Här kan du välja mellan färgglatt och nedtonat, stort och smått, billigt och dyrt. Men en sak är säker: det kommer inte vara många som har samma tavla på väggen som du. Och vem vet – dagens kap kan om några år ha blivit till en riktig dyrgrip.

Annons

Nätbutik: Absolut Art

2. Svartvitt och vemodigt

Foto: Gallerix
Foto: Gallerix  

Ett säkert kort för väggarna är ju svartvitt. Det går inte att matcha det fel, så du kan ha vilken färg du vill på kuddarna i soffan nedanför tavlorna. Dessutom är det något speciellt med den där dokumentära och vemodiga känslan.

Nätbutik: Gallerix

3. Riktig foto-känsla

Foto: Desenio
Foto: Desenio  

En ananas, en kaktus, ett skummat hav eller kanske en stadskarta över Stockholm, Göteborg eller Malmö? Ibland kan närbilder eller detaljbilder på saker som dessa vara bland det snyggaste man kan ha på väggen.

Annons

Nätbutik: Desenio

4. För barnasinnet

Tavlor är inte bara vuxenrummen förunnade, men ibland kan det vara svårt att hitta tavlor som går hemma hos såväl stora som små. Här finns dock allt möjligt att välja mellan – och det mesta går lika bra att ha utanför barnrummet.

Nätbutik: Nordic Design Collective

5. För ord-älskaren

tavla5
 

Ett ord säger ibland mer än 1000 bilder. Så låt tavlan stava sitt budskap. Förutom ord och citat finns även motiv som städer, natur, grafiska mönster, drömfångare, porträtt och svepande målningar. Något för alla smaker!

Annons

Nätbutik: The Poster Club

6. För filmentusiasten

Foto: Movieposter
Foto: Movieposter  

Är inte konst något för dig? Då kanske du vill pryda väggen med gamla klassiska filmaffischer istället! Snyggt och nostalgiskt på samma gång. Om de i bilden inte faller dig i smaken kanske du tycker bättre om postern från Sound of Music eller Casablanca? Allihop finns samlade här.

Nätbutik: Movieposter

Läs även:

Lyckas med din tavelvägg – stylistens 4 bästa tips

7 tavelväggar att inspireras av

8 prisvärda konstverk att pryda väggarna med i höst

Annons