Guide: Så inreder du ditt hem som en stylist

Stylisten Giovanna Battaglia arbetar för några av världens största modemagasin, bland annat japanska Vogue. Så här stylar hon sitt hem.

Annons

Giovanna Battaglia bor i en toppstylad våning i Stockholm tillsammans med sin man Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. I sitt hem blandar de eklektiska detaljer, vintage och modern design. Här är hennes knep för att få sitt hem att se ut som i ett inredningsmagasin.

Blanda geometriska former

giovanna-battaglia-stockholm-apartment-lede
 

I vardagsrummet hittar vi möbler med blandade geometriska former. Bland annat en oregelbunden soffa från Vladimir Kagan. Ett runt bord mjukar upp de rektangulära fåtöljerna och en välvd vägg skapar en elegant motvikt till de moderna vassa och raka linjerna.

Annons

Dekorera med guld

giovanna-battaglia-stockholm-apartment-4
 

För att öka glam-faktorn i ett annars ganska traditionellt hem har paret valt en att pryda matsalsbordet i teak med en Arvika-ljuskrona från den svenske konstnären Lars Holmström. I det angränsade rummet har de även satt upp flera förgyllda pilastrar.

Glöm inte detaljerna

giovanna-battaglia-stockholm-apartment-9
 

Att arbeta med kontraster är a och o i inredningssammanhang. Inslag av röd färg ger rummet energi och blir en fin kontrast mot den blågröna färgen på väggen. En skulptur från Pontus Andersson ger det klassiska rummet en modern twist.

Annons

Lita på din förmåga – till viss del

giovanna-battaglia-stockholm-apartment-10
 

Battaglia och Engelbert har valt att undvika att samarbeta med designers och arkitekter och i stället förlitat sig på sina egna förmågor  – men vid mer avancerade ingrepp i hemmet ska man ta till professionell hjälp, tycker Battaglia. ”Man måste vara försiktig, det går inte att tapetsera en stol på samma sätt som det är att lägga upp en kjol under en modefotografering”, säger hon till Architectural Digest.

Startbild: giovannabattaglia.com

Läs även: 
6 stylingknep: Så får du ditt hem att se ut som i ett inredningsmagasin
Elegans och färg – här är säsongens 4 starkaste inredningstrender
Så homestylar du din bostad innan visningen

Annons