Hållbart badrum shoppingtips

12 hållbara (och snygga!) köp till badrummet

I behov av något nytt till badrummet? Spana in de ekologiska och miljövänligare produkterna som gör gott för både dig och naturen. Här tipsar vi om tolv köp som gör badrummet lite mer hållbart.

Annons

Det råder något av en ekorevolution i våra hem – och inte minst i badrummet. Där kommer såväl krämer som textilier tätt på huden och att välja de miljövänligare och mer hållbara produkterna har därför blivit en självklarhet för många. Utbudet ökar dessutom sakta, men säkert.

Här listar vi tolv snygga köp som gör badrummet mer hållbart i längden:

1. Badrock, Idyllien

Ekologisk badrock från idyllien
 

Snygg badrock av ekologisk bomull i unisexmodell. Här i färgerna äggskalsvit och sandbeige, finns också i denimfärgat. Här kan du köpa den.

2. Spakit, Granit

spakit från granit med hamam handduk
 

Kit med GOTS-certifierad hamam-handduk i bomull, handgjord tvål med doft av argan och kroppsskrubb. Perfekt som present till dig själv eller någon du gillar. Här kan du köpa det (länk till butik).

Annons

3. Knoppbräda, Iris hantverk

knoppbräda från iris hantverk
 

Handtillverkad list i björk med fyra knoppar, från svenska Iris hantverk. Passar för såväl handdukar som badrockar och går att bygga på med flera lister. Här kan du köpa den (länk till Designtorget).

4. Återanvändningsbar tops, LastSwab

lastswab återanvändningsbar tops
 

LastSwab är ett återanvändningsbart alternativ till tops, som ska räcka för mer än 1 000 användningar. Den är enkel att göra ren med tvål och vatten, finns i flera färger och med olika typer av ändor. Pinnen förvaras i ett biologiskt nedbrytbart fodral. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

5. From Soil to Form, Frama

From Soil to Form doftspridare
 

From Soil to Form består av nio klot som är gjorda av trä och jord. Kloten balanserar luftfuktigheten och sprider doft i hemmet när den tillhörande doftoljan droppas på dem. Här kan du köpa dem.

6. Tandborste i bambu, Truthbrush

Hållbar tandborste från Truthbrush
 

Tandborste i bambu med skyddande fodral av samma material, vilket gör den perfekt på resan. Här kan du köpa den (länk till Cos).

Annons

7. Handdukar i linne, Himla

linnehanddukar från himla
 

Set om två handdukar i våfflat linne, som exempelvis går att använda som snygga gästhanddukar i badrummet. Finns i flera färger. Här kan du köpa dem (länk till Nordic Nest).

8. Handtvål, Forgo

Handtvål från Forgo
 Foto: Jonas Lindstrom

Ny handtvål som görs av pulver och kranvatten som skakas ihop i den återanvändbara i glasbehållaren. Pulvret levereras i papperspåsar, vilket minimerar utsläppen. Här kan du förhandsbeställa.

Annons

9. Torkställning, Iris hantverk

torkställning från iris hantverk
 

Hopfällbar torkställning som passar bra i det mindre badrummet. Torkställningen är gjord av björk. Här kan du köpa den (länk till butik).

10. Ekologisk och mjuk handduk, Mille Notti

handdukar i ekologisk bomull från mille notti
 

GOTS-certifierad handduk i ekologisk bomull, här i en trendigt grågrön tappning. Handduken finns i fyra olika storlekar. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

11. Linnevatten, Washologi

Linnevatten från Washologi
 

Tvätta kläderna mer sällan för att göra vardagen lite mer hållbar. Med ett linnevatten får vädrade plagg en fräsch doft och nytvättad känsla. Här kan du köpa det (länk till butik).

12. Förvaringskorg, Afroart

Förvaringskorg från Afroart
 

Förvaringskorg som är flätad för hand och gjord av raffiapalm. Kan även användas som kruka. Här kan du köpa den (länk till Arket).

Annons

Läs mer:

Så inreder vi våra badrum 2020 – 5 stora trender

Revolution i badrummet – tvättfat i träflis

Förnya badrummet utan renovering – 5 enkla knep som ger lyxkänsla

Publicerat 28 februari 2020
Annons