Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Pizzavalv, stol-bonanza och hotell som tar sin uppgift på allvar – Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar inredningsveckan som gått.

Annons

1. Återlanseringar

 

Carl Hansen & Son återlanserar några danska möbelklassiker av Kaare Klint, Mogens Koch och Mogens Lassen. Bland stolarna de åter tar i produktion finns bland annat Klints Faaborg Chair från 1914 och CH46 av Wegner – den senare med tydlig Shaker-inspiration.

2. Lykta och väska

 
 

Emma Olbers fortsätter sitt samarbete med Eldvarm och adderar en lykta till sin serie Emma, som hittills bestått av vedkorg och eldverktyg. Enkelt fin och gjord i handblåst glas, Tärnsjöläder och mässingdetaljer. Nyligen lanserades även Emma Olbers sina första väskor för Palmgrens.

Annons

3. Fritz hansen

 

”I work with things that has a menaning to me” säger Cecilie Manz apropå sin nya keramikserie Earthenware för Fritz Hansen, som inkluderar både vaser och ljusstake.

4. Back to back

 

Svenska Fredrik Paulsen curerar (och medverkar) i utställningen Back to back på Etage Projects i Köpenhamn – en hyllning till konsten att göra en stol. Medverkar gör sammanlagt tolv designer, däribland Martino Gamper, Jerszy Seymour, Michael Marriott och Katja Pettersson.

Annons

5. Moderna

 
 

Mellan 20-24 april slår Bukowskis upp portarna till sin auktion Moderna + Design i Berzelii Park 1 i Stockholm. Själva auktionen äger rum 25 april, med fina verk av bland annat Axel Einar Hjort och Carl Hörvik. Läs mer om auktionen här och här.

6. En natt på At Six

 

Jag älskar att bo på hotell i min egen stad, och i veckan provbodde jag på Stordalens senaste konsthotell-satsning At Six. Mycket imponerad av det gedigna materialval, urvalet av möbler – som stolen Botolo av Cini Boeri – och den gedigna konstsamlingen som inte valts för att matcha inredningen utan har varit utgångspunkten som allt annat anpassats till. Konsten har curerats av Sune Nordgren, inredningen står Universal Design studio/Barber Osgerby för. Till det alla aktiviteter på hotellet runt konst och musik, som veckans oväntade föreläsning om finsk tango.

Annons

7. BD Barcelona

 

Det är fint att se en spansk producent arbeta med några av Sveriges mest experimentella designer och plocka upp deras senaste tekniker; i Milano lanserade BD Barcelona sin nya fina serie Couture med Färg & Blanche.

8. Trend: pizzavalvet

 

Vill även slå ett slag för valvets comeback – det syntes i flertalet utställningar och installationer i Milano, och går att läsa mer om i senaste numret – läs mer om trenden här.

Annons

9. Ikea deluxe

 

Och sist men inte minst, Ikeas världskända blå Frakta-kasse har fått tjäna som inspiration till Balenciagas senaste dyrgrip. Läs mer om väskan här.

10. Stockholms första apartment store

 

Houzz öppnar tillsammans med inredningsföretaget Esteriör en 250 kvadratmeter stor lägenhet där all inredning är till salu. Lokalen, som ligger på Kungstensgatan 28, är inredd med flera spännande inredningsmärken och kommer att vara öppen under en månad. Läs mer om konceptet här.

Läs också:

Hanna listar: 10 favoriter från möbelmässan i Milano

Kika in i designern Emma Olbers drömhus i skärgården

Här är vår nye bloggare: Antikexperten David Brolin

 

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons