Hanna listar: Veckans 13 främsta inredningsnyheter

Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice om inredningsveckan som gått.

1. Tricolore

 

Sebastian Herkners senaste samarbete med &tradition har resulterat i tre set vaser. Varje set består av två vaser i olika form och färg som kan kombineras för att skapa en tredje färg. Poetisk och vacker lek med färgat glas.

2. Josef Frank på tapeten

 

Arkdes fina nya utställning vill vända på den invanda bilden av Josef Frank som vi har i Sverige och visa hela bilden av hans skapande: Österrike och bostadsarkitekturen först, Sverige och Svenskt Tenn sedan. Utställningen pågår till 27/8.

Annons

3. Loose fit

 

Bemz har gjort ett loose fit-överdrag till Ikea-soffan Söderhamn, som flörtar med Paola Navones Gervasoni-estetik. De kommer även ta fram olika överdrag till Tom Dixons soffa för Ikea, som lanseras i april.

4. Jonas Bohlin

 

Missa inte Bohlins pågående utställning Nio Episoder [dikter i rymden] som är hans första soloutställning på 14 år och som innehåller många nya verk – däribland möbler, ljusobjekt, mattor och glasföremål. Man har även tagit fram en rikt illustrerad publikation med text av dramatikern Lars Norén specifikt för utställningen. Pågår till 28/5.

Annons

5. Kumiko

 

Staffan Holm har skapat tre fantastiskt vackra kabinetter döpta till Kumiko, för det helt nya varumärket Ariake som lanseras i Singapore i vår. De kommer även lansera möbler av bland annat Taf och Andersson Voll.

6. Amelia Widell

 
 

Widells varumärke Melimeli öppnar nytt showroom på Artillerigatan i Stockholm, se mer bilder här.

Annons

7. Cos 10 år 

 
 

Svenska Cos firar tio år med en arkitektoniskt skuren jubileumskollektion för dam, herr och barn samt ett nytt samarbete för möbelmässan i Milano i april, där de under de senaste åren gjort storslagna samarbeten med olika kreatörer. De fortsätter även sitt samarbete med Hay, med utvalda accessoarer framtagna i särskilda färger i några av deras butiker.

Annons

8. Mer nybyggt

På Nybrogatan 19 har man inspirerats av nutida konst och husets historia för att skapa ett harmoniskt och samtida boende.  
 

Läs mer om Oscar Properties senaste satsning på Nybrogatan 19, samt Oscar Engelberts tankar om nyproduktion och gamla fastigheter, här.

9. Beolit17

 

I dagarna anserade B&O Play sin nya högtalare Beolit17, med uppdaterade funktioner och bättre ljud än föregångarna. Beolit är formgiven av Cecilie Manz och man har inte ändrat något på designen sedan den första versionen, vilket jag tycker om. Det är en klassiker in the making.

Annons

10. Stoned

HyperFocal: 0  
HyperFocal: 0  

I veckan bjöd grundaren av Buster & Punsch, Massimo Buster Minale, in till lunch i sitt hem, där han visade sin nya kollektion, samt berättade lite om sina satsningar under möbelveckan i Milano. Hans bordslampa Stoned består av ett handblåst skal av glas som omsluter Buster + Punch’s signaturljusrör av resin.

Annons

11. My Residence

 

Vårt årliga bookazine går fortfarande att köpa i Pressbyrån några veckor till, sedan i utvalda inrednings- och specialistbutiker året ut. Och nu börjar den säljas internationellt världen över. Om du vill få den direkt hem kan du beställa den här.

12. Våraccessoarer

 
 

Hay släppte precis sina våraccessoarer, däribland en vidareutveckling av Richard Woods vas Wood vase som nu blivit tekoppar, och en fin vattenkaraff av Jochen Holz.

Annons

13. GT30

 Foto: Kristofer Johnsson

Allt fler vill jobba i kreativa konstellationer med flexibla kontor – på senare tid har bland annat Alma visat på det. Förra veckan öppnade GT30, en kontorsklubb för tillväxtföretag och entreprenörer med bageri, gym, restaurang, poddstudio och mycket annat.

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Läs också: 

Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Oscar Properties lanserar sekelskiftesvåningar med exklusiv konst och design