Hanna listar: Veckans 14 främsta inredningsnyheter

Sjuttiotalsfärger, doftande rum och Ilse Crawfords första tapet. Chefredaktör Hanna Nova Beatrice summerar den gångna inredningsveckan.

Annons

1. Sjuttiotal!

 

”Ett av de bästa brief jag fått” säger inredaren Joanna Laajisto om baren Jackie, som hon inrett med härlig 70-talsvibb i Helsingfors. Som brief fick hon italiensk loungemusik från 70-talet och fransk disco från samma era. Resultatet blev Helsingfors snyggast inredda bar.

2. Närvaro

 

Och Norm architects har också inrett en fin restaurang, med namnet Nærvær i Köpenamn.

Annons

3. Delirium

 

Populära Ikea-hackföretaget Superfront har tagit fram nya kollektionen Delirium – i samarbete med konstnären Klas Ernflo.

4. Rumsdoft!

 

Aesop lanserar för första gången en serie rumsdofter i sitt permanenta utbud – och de doftar fantastiskt utan att ta över ett rum. Redaktionens favoriter är Istros, en sofistikerad, lite rökig doft, och Cythera, en blanding av trä och krydda. Dofterna finns i butik från den 3e juli.

Annons

5. Nysatsning

 

H&M:s nya initiativ Arket satsar på hållbarhet och långsiktighet och har precis öppnat sin första butik i London. Utöver kläder kommer butiken även att sälja ett mindre sortiment heminredning och samtliga butiker kommer även att ha ett café.

6. Atmospheres

 
 
 

”Som studio skapar vi inredningar som får oss att känna oss hemma”, förklarar Ilse Crawford, ”och det imperfekta är en viktig del av det, det berör oss”. Studioilses första tapetkollektion är således en hyllning till det mänskliga och varma, med fem handskissade mönster för svenska Engblad & Co. Finns i butik i september.

Annons

7. Ljussmycken

 

Smyckesdesignern Lara Bohinc, som bland annat designat för svenska Skultuna, har lanserat sin första serie belysning för både tak och bord. Fina sfäriska lampor som påminner om hennes smycken.

8. Samarbete

 

Oki Sato (Nendo) och Luca Nichetto har samarbetat förr, och under 3 days of design i Köpenhamn lanserade de sin första gemensamma soffa för danska &tradition. Modulsoffan Isole har mjuka runda former och har hämtat inspiration från bland annat japansk poesi.

Annons

9. Sommarklädsel

 

Layered lanserar en ny soffa i linne, samt erbjuder en ny linneklädsel till alla sina möbler. Tyget är stentvättat för att få en mjukare känsla.”Jag inspireras mycket av modevärlden och i sommar vill jag gärna klä mig i tidlöst linne. Jag vill även ha samma känsla i hemmet, säger Malin Glemme, designer och grundare av Layered.

10. Poesi

 
 

Michael Anastassiades gör det igen och igen; under 3 days of design i Köpenhamn visade han sin senaste serie för Flos, en poetisk kollektion armaturer, ett tydligt steg i en ny riktning med mer organiska former.

Annons

11. Bolon Lab store

 

Mattföretaget Bolon har öppnat sitt fina nya showroom på Östermalm, Bolon Lab store. Här vill Bolon skapa ny mötesplats med utställningar, föreläsningar, workshops och middagar i en inspirerande miljö, tummen upp.

12. Doftande Ikea

 

Ikea fortsätter sin storsatsning med designsamarbeten – på deras Democratic design days förra veckan presenterade de bland annat samarbeten med Byredo-grundaren Ben Gorham som ska doftsätta våra hem, samt med kläddesignern Virgil Abloh och grundaren av Teenage Engineering, Jesper Kuouthoofd. Piet Hein Eeek visade delar av sitt samarbete med Ikea, som undersöker om det går att massproducera men ändå bevara känslan av hantverk i produkterna.

Annons

13. Natur

 

Väldigt fina klassiska mönster av Emma von Brömssen på hennes första porslinsserie för det nya varumärket  Götefors Porslin.

14.  Så glada!

 

Och sist men inte minst: Hela team Residence är väldigt glada över de senaste Orvesto-siffrorna, som mäter tidningars räckvidd. Vi är en ganska nischad tidning – men allt fler hittar till oss och i dagarnas Orvestomätning ökar vi med hela 23 procent i räckvidd! I en tid av allt tightare produktion håller vi fast vid att producera tidningen och dess kringprodukter från grunden, med unikt och helt eget material. Vi är så glada att det hårda arbetet ger resultat! Tack alla läsare!

Läs också:

Alva listar: 5 favoriter från 3 days of design

Hanna listar: Veckans 10 främsta inredningsnyheter

Ikea har släppt nya bilder från samarbetet med Hay

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons