Hanna listar: Veckans 8 främsta inredningsnyheter

Höstbelysning, inspirerande hem och inredningar. Chefredaktör Hanna Nova summerar veckan som gått i åtta punkter.

Annons

1. Babel

babellampa
 
babellampa2
 

Jag har alltid varit förtjust i Santa and Cole, inte bara för deras produktkatalog med fantastiska armaturer, men också för deras filosofiska inställning till objekt och deras reflekterande sätt att samarbeta med sina designer. Nu har de återlanserat provokatören och formgivaren Angel Jovés babliska bordslampa i marmor från 1971, helt fantastisk. 

Annons

2. Mer marmor

tomdixon
 

Tom Dixon har lanserat en rad nyheter under hösten, från skulpturala krukor till belysning, kontorsmöbler och skrivbordsaccessoarer. Det känns som allt fler aktörer i mellanprissegmentet lanserar lite för mycket produkter vid varje säsongsbyte, något som inte känns i takt med tiden och borde diskuteras mer. Men jag tycker om Tom Dixons pendel Stone pendel i marmor, med ett mättat varmt sken. 

3.  Samarbete

Små oaser att varva ner på, likt denna platsbyggda dagbädd på kontoret.
 
Vilsamt. I denna lägenhet har stylisten valt möbler och textilier som går ton i ton för att skapa en så lugn känsla som möjligt.
 

Jag är stolt över vårt samarbete med Riksbyggen; det resulterade i en fin inredning av Pella Hedeby och en diskussion kring höstens trender. De som missat bilder och film kan se mer här

Annons

4. Lottas mörka sida

160522_Residence_Agaton13887 kopia
 
På bordet karaff av Carina Seth Andersson för Hope, Tallrikar från KH Würtz och besticken från Laguiole. Smörskål och sked av Gustaf Nordenskiöld. Glasen är gamla franska bistroglas som Lotta samlat på sig från loppisar i Frankrike.
 

Vi visade en glimt av Lotta Agatons hem redan i My Residence tidigare i år, men först i det här numret visar vi det i sin helhet, finstämt fotograferat av Pia Ulin och med en bra text av Petter Eklund. Ett av höstens finaste hem i Residence. 

Annons

5. Valmöjligheter

pairchair
 
pairchair2
 

Benjamin Hubert har designat sin första möbel för Fritz Hansen; The Pair Chair består av en serie olika objekt som låter köparen kombinera dem på olika sätt efter individuell önskan – enligt företaget ska det gå att skapa 8000 unika lösningar.

Annons

6. Hotellsatsning

Steamrumwebb
 
Lobbyn i hotellet.
 

Det hundra år gamla ångkraftverket vid Mälaren i Västerås var en gång en av landets största energiproducenter, men nu pågår en förvandling till ett jättehotell. The Steam Hotel kommer bli 18–våningar högt och ha 227 rum i industriromantisk stil och ett 800 kvadratmeter stort spa. Västeråshotellet öppnar nästa år, och bakom satsningen står grundarna av Pigalle i Göteborg. Läs mer här

Annons

7. Rundgång 

Foto: Gustav Almestål.
Foto: Gustav Almestål.  
Foto: Simon Klenell.
 

I utställningen Rundgång arbetar Simon Klenell vidare med tekniken försilvrat glas, och visar en rad nya skulpturala objekt som har insidan täckt av silver, vilket skapar rundgång och reflektion. Pågår till 29/10 på galleri Sebastian Schildt. Se mer här

Annons

8. Terazzo

axel-arigato-store-london-by-christian-hallerod_dezeen_2364_col_2
 
axel-arigato-store-london-by-christian-hallerod_dezeen_2364_ss_3-1024x732
 

Svenska toppinredaren Christian Halleröd, som bland annat gjort inredningar för Byredo och Acne, har inrett en minimalistisk butik i London åt det svenska skomärket Axel Arigato. Butiken påminner om ett galleri med specialgjorda möbler i terazzo, och kommer även sälja japanska magasin och böcker, samt en stol som Halleröd tagit fram särskilt för butiken. Se mer här. 

Annons

Ett sista tips:

plock
 

Missa inte Carina Seth Anderssons glasutställning Plock, hos Konsthantverkarna, pågår till 26/10. 

Läs mer:

Hanna listar vecka 39

Hanna listar  vecka 38

Snart kan du flytta in i en exklusiv våning – designad av Lotta Agaton

Annons