Hanna Nova: Veckans 7 främsta inredningsnyheter

Fåtöljer, sammet och ett nytt kök av Lotta Agaton! Hanna Nova Beatrice summerar veckan som gått.

Annons

1. Fåtöljens år!

 
 

Ire Möbels storsatsning på starka karaktärer har resulterat i fyra helt väsensskilda fåtöljer av designer Emma Olbers, Front, Andreas Engesvik och Broberg & Ridderstråle. Character Collection, som smyglanserades i veckan, visas upp ordentligt under möbelveckan i februari. Tummen upp för modet att satsa på egna uttryck – och Ires kontinuerliga fokus på hållbarhet och miljö.

Annons

2. Små detaljer

 
Foto: Pressbild.  

Det sitter i detaljerna. Thomas Sandells nya fina kollektion med handtag, knoppar och krokar för Habo selections är minimalistisk och detaljerad – och väldigt fin. Knoppen Knob är som ett litet smycke.

3. Sammet

Foto: Pressbild.  
 

Det går inte att bortse från antalet fåtöljer som lanseras i år – en favorit är fåtöljen Loafer från &tradition, en omslutande sjuttiotalshyllning.

Annons

4. Vasastan

 
 

I veckan öppnade den italienska kvarterskrogen L’Avventura i den gamla biografen Metropol-Palais gamla lokaler, som fått sig ett lyft med röda sammetssoffor, olivträd och fantastiskt specialimporterat porslin. I nuläget finns matsalen – med sex meter i takhöjd och väggmålningar från 1927 av Nils Asplund – samt två barer. Så småningom kommer även en till restaurang öppnas på nedervåningen, i Kommunals skandalomsusade lokaler. Läs mer här.

Annons

5. Rose

Foto: Pressbild.  

Chris Martin har döpt sin nya stol för Massproductions efter sin dotter. Rose är en elegant fåtölj med tydliga Eames-inspirationer, tillverkad av skiktlimmat trä i valnöt, lönn eller svartbetsad ek.

6. Agaton kök

Foto: Residence.  

Inredaren Lotta Agaton har tagit fram ett kök och ett sideboard för företaget Picky Living. Luckorna är tillverkade av massivt trä från danska Dinesen, med utgångspunkt från Lottas kök i hennes studio. Picky Living var den första webbutiken som erbjöd platsbyggda kök och garderober till IKEA-stommar, och de tillverkar fortfarande allt på sina snickerier i Sverige. Kollektionen finns att kika på i deras showroom. Lotta Agaton är också aktuell med ett samarbete med Dux under möbelveckan, som är öppen för allmänheten på Scenkonstmuseet 9-10 februari. Läs mer här.

Annons

7. Hemma hos

Foto: Residence.  

Under möbelveckan bjuder det japanska varumärket Ariaki – i samarbete med My Residence – in till ett privat residens i centrala Stockholm. Det blir en finstämd upplevelse med fokus på hantverkets kraft, både från Ariaki, som aldrig tidigare visat sina möbler utanför Asien, och andra handplockade verk. Ariakis nya kollektionen rymmer möbler av bland annat Staffan Holm och Norm architects.

Läs också:

Hanna Nova: Veckans 9 främsta inredningsnyheter

Lotta Agaton i unikt samarbete med Dux under Stockholms designvecka

Här är vår nya bloggare An Interior Affair

Publicerat 26 januari 2018
Annons