Vill du bo nära havet? Här är bostadssajten för dig

Drömmer du om ett ställe vid vattnet? Nu lanseras Sjöhem – Sveriges första nischade bostadssajt som endas förmedlar sjö-och havsnära fastigheter.

Annons

Många svenskar drömmer om att bo vid vatten och enligt en Sifo-undersökning står havsutsikt på första plats när svenskarna listar sitt drömboende.

Nu lanseras den sajten Sjöhem – vars sökmotor utgår utifrån var köparen bor och hur långt han eller hon kan tänka sig att åka till sitt nya drömboende.

Förutom att förmedla objekten kommer Sjöhem även att satsa på ett eget magasin med nyheter, tips och guider till de som har eller vill ha hus vid vattnet.

– Sverige är unikt när det kommer till sjötomter. Vi är ett litet land men har fler fantastiska sjö- och havsnära bostäder än många andra länder, mycket på grund av vår rika tillgång på sjöar, hav, öar, älvar och åar i kombination med stora naturområden och tämligen få invånare, säger Niclas Larsson, vd Sjöhem i ett pressmeddelande.

Sjöhem vill få svenskarna att vidga sina vyer och upptäcka sjö- och havsnära fastigheter även utanför klassiska områden som Västkusten och Stockholms skärgård.

– Chansen att besökaren hittar till nya fantastiska platser vid vatten är större med vår tjänst då han eller hon endast får upp sjö- och havsnära objekt samt söker inom en vald radie från sin nuvarande bostad, säger Mikael Asp, marknadschef och grundare av Sjöhem.

Läs också:

Trendspaning: Så ser svenskarnas drömboende ut

Kika in i designern Emma Olbers drömhus i skärgården

Vackert kalkstenhus på Gotland från 1800-talet

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Annons