Så ska du placera soffan – 5 snygga alternativ

Det finns många sätt att inreda ditt vardagsrum. Genom att hitta rätt plats för soffan gör du rummet mer tillgängligt och inbjudande. Här är de bästa tipsen på hur du ska placera din soffa.

Annons

1. Låt soffan ta plats

En tumregel för ett öppet och avslappnat rum är att placera soffan så den välkomnar dig när du kommer in i rummet, alltså inte med ryggen mot besökaren.

2. Vänd bort fokus från tv:n.

Det finns flera olika värdeskapande funktioner i ett rum. Många placerar soffan mot tv:n men varför inte vända den mot eldstaden istället? Genom att styra bort fokus från tekniken bjuder miljön in till samtal på ett helt annat sätt.

Annons

3. Använd soffan som avdelare

Via Boolia  

Bor du i en enrummare eller bara vill dela upp ett större rum så att du får två utrymmen går det utmärkt att sätta soffan mitt i rummet. Tycker du dock att det ser tråkigt ut bakifrån, placera en hylla bakom soffan som är i höjd med ryggen.

4. Skapa små rum med flera soffor

Att ha gott om plats betyder inte att det är enkelt att inreda rummet. Ett tips är att inreda med flera soffor. Skapa olika små grupper så får du en naturlig avdelning och flera små ”rum” i rummet.

5. Vänd soffan mot ljuset

Förvånansvärt många väljer att ställa soffan mot ett fönster. Har du stora fönster, prova istället att vända soffan så du ser ut. Ger både en trevlig vy men gör också att du släpper in mer ljus.

Läs också:

Amelia Widell listar sina 10 drömsoffor

Guide: Så väljer du rätt soffa

Guide: Så väljer du rätt stenskiva till köket

Publicerat 09 november 2017
Annons