Hon har veckans mest inspirerande Instagram-konto

I Emma Solveigsdotters populära Instagramkonto får vi ta del av vackra miljöer, stilleben och bilder från hennes husrenovering.

Annons

Vad hittar vi mest av i ditt flöde?

– Platser och omgivningar som jag uppskattar, stilleben och lite smygiga bilder från vårt kråkslott som vi håller på att renovera. 

Vilka former och färger gillar du just nu?

– Hur jag än gör så återkommer jag alltid till färg, även om jag i bland själv tror att min dragning för det ljusa, enkla och avskalade dominerar. En kollega frågade mig en gång vad jag har för färgskala hemma hos mig och jag svarar ”Äeh, vi är inte så färgglada av oss. Lite grått och vitt och ljust och fräscht”, glömmer helt bort att jag tutat på färg på varenda vägg. Men jag älskar grönt! Varesig det är en gossigt mörk godsgrön, en mossig ljusare grön eller en ärtig mintturkos på en Acmekopp. Jag tycker också att koboltblå är fantastiskt fint som accent och så lite rostig burgundyröd. Vad gäller form så är nog vackra 50- och 60-talsmöbler min största svaghet och kommer alltid att vara. 

Annons

Vad gillar du att omge dig med för saker?

– Helst sådant som man får leta lite extra efter för att hitta. Jag hänger gärna som en hök över auktionerna på Bukowskis, tycker att själva jakten och de unika objekten gör det hela så mycket roligare. Sen att man sällan har råd att slå till, det är en annan femma!

Varifrån kommer intresset för inredning och hur kommer det sig att du inte jobbar med det?

– När jag var liten så brukade mina systrar dra med mig på loppisar och jag fick i bland i uppdrag att leta efter vissa saker. I början var jag ju så less, men jag tror att någonting hände där i den eviga jakten på ”Vår lilla stad” eller Rörstrands ”Picknick”. Sen var min mormor en riktig auktionsdonna, vilket jag tror inspirerade mina systrar också. Idag har vi alla fått ärva hennes vackra möbler och porslin, det känns lite extra fint. Även om jag tycker att det är hemskt roligt med inredning, så kan det också göra mig rätt stressad. Jag har lite svårt för det här med trender och ”nästa stora grej”. Det känns som att vi konsumerar trender och ny inspiration som kaffe, vilket också pressar alla inom inredningsbranschen, varesig det gäller företag, stylister eller bloggare, att hela tiden bräcka varandra. Sen är detta säkert bara ena sidan av ett mynt, men den sidan gör mig lite nervös. Jag uppskattar helt enkelt att ha inredning som intresse!

Annons

Nämn några av dina favoritdesigners som inspirerar dig?

– Åh, i jakten på inspiration till vårt hus så hittade jag ett fantastiskt gäng som heter Uda Architects. Jag älskar hur de bygger sina miljöer och deras färg- och materialval. Lite galet, men så skönt! Speciellt toaletterna från en lägenhet i Torino som fått sätta ramarna för vårt egna badrumsbygge. Är också väldigt inspirerad av Jean Christophe Aumas lägenhet i Paris. 

Vilket Instagram-konto inspirerar dig mest just nu?

– Utan tvekan billie_and_i, louiselj och tjejerna bakom babes_in_boyland. Inte bara just nu, utan de har varit mina favoriter sedan länge tillbaka. Jag tycker alla dessa konton förmedlar ett sånt skönt opretentiöst lugn och harmoni, men framförallt så tar de nästintill smärtsamt vackra och samstämda bilder. 

Emmas Instagram-konto hittar du här.

Processed with VSCOcam with s2 preset
 
Processed with VSCOcam with s2 preset
 
Annons
Känns som den här antagit ny skepnad för varje gång som man kommer hit.
Känns som den här antagit ny skepnad för varje gång som man kommer hit.  
är fingrarna känns som stämgafflar, då vet man att det egentligen är dags att lägga ner handslipen och åka hem...
När fingrarna känns som stämgafflar, då vet man att det egentligen är dags att lägga ner handslipen och åka hem…  
Ett stycke Wegner släntrade in här igår morse, det var lite gött.
Ett stycke Wegner släntrade in här igår morse, det var lite gött.  
Annons
Fönsterbös.
Fönsterbös.  
Solveiggron
 
Solveigvagg
 
Annons
Processed with VSCOcam with s2 preset
 

Emma Solveigsdotter

Ålder: 29

Bor: Göteborg

Familj: Min man David

Yrke: Lågstadielärare

Läs även: 

Emma von Brömssen har veckans mest inspirerande Instagram-konto 

Elin Lannsjö har veckans mest inspirerande Instagram-konto

Kings moderedaktör har veckans mest inspirerande Instragram

Annons