Marie Olsson Nylander Sicilien

Snart dags för Husdrömmar Sicilien säsong 2

Nu väntar vi med spänning på att säsong 2 av Husdrömmar på Sicilien ska sändas. Under majmånad drar inspelningarna igång.

Annons
Kika in i Marie Olsson Nylanders palats på Sicilien
Kika in i Marie Olsson Nylanders palats på Sicilien
1:06

Fjolårets stora tv-skräll när det gäller inredning var inredaren och stylisten Marie Olsson Nylanders break through i Husdrömmar Sicilien, en spin off från vanliga SVT Husdrömmar, som sändes med åtta avsnitt och som fick över en miljon tittare.

Familjen Olsson Nylanders smått galna satsning på att renovera ett gammalt Palazzo inspirerade och gav hopp. I oktober 2018 köpte Bill och Marie det förfallna rosa kråkslottet i byn Termini Imerese på Sicilien.

Husdrömmar Sicilien med Marie Olsson Nylander

Palazzo Cirillo från Husdrömmar Sicilien
Maries omisskänneliga inredningsstil.  

Marie Olsson Nylander Instagram

Tittarna fick följa Maries otroliga energi och kreativitet där hon baxar barn och möbler genom 35 grader heta gränder i den lilla byn, och Bills stoiska tålamod när det är hål i taket och det beställda Ikeaköket skickas tillbaka till förmån för ett mer tidsenligt men mer opraktiskt kök. Serien spred pepp, inspiration, livsglädje och förströelse i våra vardagsrum mitt under den deppiga pandemin, och nu, ett år senare, är vi bra sugna på mer av den varan.

Marie Olsson Nylander Husdrömmar Sicilien säsong 2
Marie beskriver på sitt Insta-konto hur inspelningarna fortskrider.  

Marie som också blev årets inredare för Residence 2020 har ju varit medarbetare i form av stylist och visat sina olika hem under åren. Du hittar dessa hem, i Arild här och i Höganäs här.

Annons

Husdrömmar Sicilien säsong 2

Vi är många som har tittat flera gånger på den första säsongen av Husdrömmar på Sicilien och hållit tummarna att det ska komma en säsong nummer två. Och den ska spelas in nu under maj.

Marie är i full färd att slita med trädgården som i skrivande stund ser ut som ett bombnedslag av hennes livliga instastories att döma.

Husdrömmar Sicilien säsong 2
Den romantiska men förfallna trädgården innan omgörningen.  

Trädgården är något av en raritet – att ha ett hus med trädgård i Termini Imereses gamla kvarter tillhör inte det vanliga.

Trädgården är en raritet

Eftersom trädgården är anlagd en gång för längesedan har den försetts med en ungefärlig motsvarighet till kulturminnesmärkning. Vilket innebär att man inte får lov att göra vad som helst i den, mer italiensk byråkrati står att vänta. För en nordbord är det höjden av romantik med de dignande citrusträden mot den gamla muren.

Annons

»Alla våra träd i trädgården är skyddade, det finns blodapelsin och vildapelsin som vi inte får röra.«

Får hjälp av trädgårdsformgivare

Paret får hjälp av den svenska trädgårdsformgivaren och inredaren Susan Hübel för att få ordning på den lilla klenoden. »Tack för att du hörde mig Susan«, skriver Marie Olsson Nylander på Instagram. Nu fokuserar hon för fullt på att få allting klart inför inspelningen. Under april kommer hon bara åka hem en kortis för att fira Bills 50-årsdag. Sedan blir det Palazzo Cirillo igen, för »att vakta bygg-gänget«.

Vi håller tummarna att allt blir klart!

Annons