Uppdatera dina IKEA_möbler med överdrag och accessoarer från Bemz.

Uppdatera IKEA-möbler: Bemz släpper exklusiv kollektion med nya tyger

Bemz är företaget som specialiserat sig på överdrag och accessoarer till IKEA-möbler. Nu lanseras Tactile Collection – en kollektion med lyxiga överdrag i boucle-, teddy- och tweed.

Styling
Annons
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
1:13

Vill du sätta en ny och exklusiv prägel på ditt hem utan att behöva renovera eller dra igång ett stort projekt? Textilier är lösningen! Att leka med textilier i hemmet är ett enkelt och effektfullt sätt att ge ett rum nytt liv.

Klä om din IKEA-soffa

En IKEA-soffa behöver inte vara tråkig eller opersonlig. Sedan 2005, året efter det att Bemz grundades i Stockholm av kanadensiska Lesley Pennington, har IKEA-möbler i hela Sverige fått sitt revival; och det helt utan att hemägare och inredningsintresserade behöver besitta avancerade sykunskaper. Bemz säljer nämligen överdrag till ett 20-tal modeller av IKEA-soffor och i hundratals olika material och tyger. Bland modellerna som du kan klä om hittar vi bland annat Ektorp, Söderhamn, Kivik och Karlstad.

Annons

Bemz Tactile Collection

Tactile Collection består av tio noggrant utvalda tyger, i tre olika priskategorier för att tilltala en bred målgrupp. Kollektion har tagits fram för hela sortimentet av soffmodeller och accessoarer.

Klä om IKE-soffan i Bemz taktila tyger.
Bouclé är ett lyxigt tyg med struktur. Bemz har hämtat inspiration från den klassiska tweeden, som från början lanserades av modeikonen Coco Chanel.  

Boucle, en italiensk ull-blandning i tre sofistikerade toner är mode- och inredningsvärldens eleganta favorit.

Klä om IKE-soffan i Bemz taktila tyger.
Sedan Womb Chair skapades i Florence Knolls klassiska bouclé på 1940-talet har tyget har varit en av grundpelarna i inredningsvärlden.  

Teddy med tydlig anknytning till 50-talets möbeldesign är tillgänglig i färgerna Ecru och Taupe.

Annons
Klä om IKE-soffan i Bemz taktila tyger.
Sofistikerat och lekfullt med teddy-tyget, inspirerat av avantgardistiska Ours Polaire-soffan.  

Tweed-tygerna med sitt subtila fiskbensmönster har en slitstark borstad ull-look och tolkas i en sammanhängande färgskala i vackra toner.

Inspiration från designklassiker

- Vi är väldigt glada att kunna presentera ett helt nytt koncept för våra kunder. Den noggrant utvalda kollektionen skapar ett mycket exklusivt uttryck med stort fokus på komfort. Det känns extra spännande att plocka inspiration från designklassiker från förr och tillämpa på IKEA-möbler, säger Anneli Kansbod, VD Bemz.

Annons
Klä om IKE-soffan i Bemz taktila tyger.
Taktila tyger är en trend som bidrar med djup och känsla i inredningen.  

Var kan jag köpa Bemz sofföverdrag?

Bemz Tactile Collection består av en rad lyxiga taktila tyger med inspiration från 40- och 50-talet och möjliggör denna banbrytande IKEA-förvandling.Det exklusiva urvalet finns att köpa på bemz.com från och med 10 juni. Bemz Tactile Collection, textilier till soffor kostar från 2499 SEK.

Publicerat 15 juni 2021
Annons