Inredning stjärntecken tips

Inredningsdetaljen du borde ha – enligt ditt stjärntecken

Låt 2023 bli året då vi förhöjer heminredningen med stjärnorna i fokus. Här tar vi ett djupdyk ner bland inredningsdetaljerna som sätter stilen – baserat på ditt stjärntecken.

Annons

Ett nytt kalenderår och maxad nystartskänsla går hand i hand. Om vi lägger nyårslöften åt sidan, är vi nog många som blickar mot både garderob och heminredning med önskan om förändring. Men förändring behöver inte innebära kostsamma lösningar och omfattande projekt. Istället tar vi ett mindre, mer komprimerat grepp, med fokus på hemmets små lösningar – främst objekt och detaljer.

Då astrologi fortsatt får våra hjärtan att slå snäppet mer frenetiskt, dyker vi ner bland våra stjärntecken för att enklare (förhoppningsvis) navigera i inredningsdjungeln. Vilken detalj lämpar sig best för oxen och vad är värt att plocka fram om du är våg? Vi har svaren.

Här är inredningsdetaljen du bör investera i 2023 – enligt ditt stjärntecken:

Stenbocken 22/12 – 19/1: Fluffig möbel

Inredning enligt stjärntecken, stenbocken
Tips! Låt den fluffiga känslan sprida sig – lägg till en matchande detalj för tydlig enhetlighet. Foto: &tradition.  

Oavsett hur mycket en stenbock gör om hemma är det alltid en stil som regerar – den nedtonade. Du gillar behagliga miljöer utan maffiga kontraster. Fluffiga ytor, från taktila kuddar till rejäla möbler, förstärker den rofyllda atmosfären utan att kompromissa med stilkänsla. För tidlös styling, låt hemmets mjuka stämningshöjare gå i en murrig palett.

Annons

Vattumannen 20/1 – 18/2: Statementbelysning

Inredning enligt stjärntecken, vattumannen grön lampa
Tips! Osäker på hur du bäst skapar kontrast? Börja minimalt och låt endast en detalj gå i en avvikande färg. Foto: &tradition.  

Vattumannen älskar att sticka ut. Att skapa uppiggande statements är din melodi, gärna i en något mer oväntad form – som belysning. Tänk en märkbar taklampa, golvlampa i poppiga toner eller bordslampa med maffig fot. Nyckeln är att injicera oväntad kulör eller experimentera med okonventionella materialval för kontrastering.

Fiskarna 19/2 – 20/3: Maritim gardin

Inredning enligt stjärntecken, fiskarna gardiner
Tips! Ljusa toner av blått gör sig utmärkt i en neutral hemmiljö. Addera en touch av blått för en diskret färgklick. Foto: &Drape.  

För fiskarna är ingen heminredning komplett utan följande inslag: blått, böljande och behagligt. Allt som för tankarna till det maritima är helt rätt för dig. En tidlös investering är gardiner, allra helst i en längre variant. Kombinera en våglik form med ljusa toner av havet, eller placera en neutral gardin i en blå miljö för starkare illusion av lugnande vatten.

Annons

Väduren 21/3 – 19/4: Personligt föremål

Inredning enligt stjärntecken, väduren ljus
Tips! Tänk lite clutter core-esque och skapa ett avslappnat stilleben genom fler unika (gärna missmatchade) detaljer. Foto: Byredo.  

Väduren och vattumannen är inte helt olika när det kommer till heminredning. Även du som vädur har en fäbless för att sticka ut, men allra helst genom egna guldkorn. Här är den bästa inredningsdetaljen det personliga objektet, från unikt loppisfynd till ärvda godbitar. Plocka fram dina favoriter och låt de forma din heminredning.

Oxen 20/4 – 20/5: Böljande objekt

Inredning enligt stjärntecken, oxen fåtölj
Tips! Addera fler möbler, eller mindre detaljer, i avvikande former för en lekfull boost. Foto: Ekbacken Studios.  

Oxen uppskattar det praktiska hemmet, men älskar att få in trendfaktorn. Du känner dig trygg med neutrala färger, men experimenterar gärna med former. Den perfekta kompromissen? Oväntade silhuetter i nedtonade nyanser. Större möbler, som fåtöljer, stolar och förvaring, är alla utmärkta för att ta ut svängarna. Ju knasigare, desto bättre.

Annons

Tvillingarna 21/5 – 20/6: Rejäla träbordet

Inredning enligt stjärntecken, tvillingarna
Tips! Eftersom naturmaterial är den givna gemensamma faktorn, blanda in olika nyanser och sorter för en stilren twist. Foto: Frama.  

Det kan inte bli mer tvillingen än skandinavisk minimalism, präglad av naturnära materialval. En sparsmakad inredningsstil passar dig som handen i handsken, allra helst med så få ändringar som möjligt. Om det är någon detalj du investerar i så är det ett rejält träbord, gärna ett matbord, där du kan bjuda in till stämningsfulla middagsbjudningar år efter år.

Kräftan 21/6 – 22/7: Färgstarkt porslin

Inredning enligt stjärntecken, kräftan
Tips! Inspireras av Mateus och skapa en färgstark dukning utan ett tydligt färgtema. Foto: Mateus.  

Kräftan lever för lekfull inredning. Du gillar ett charmigt hem, fyllt av personliga guldkorn och ett prestigelöst möte mellan olika stilar och mönster. En kreativ bordsdukning kombinerar det bästa av båda världar, utan några rätt eller fel. Utgå från färgsprakande porslin, som enkelt piffas upp ytterligare tack vare mönster, textilier och växter.

Annons

Lejonet 23/7 – 22/8: Mönstrad textil

Inredning enligt stjärntecken, lejonet mönster
Tips! Känns det svårt att skapa en tidlös miljö med mönster? Låt mönstret gå i dova nyanser. Foto: Tine K Home.  

Lejonet har ingenting emot att krydda upp den typiska, neutrala inredningen med mönstrade inslag. Mindre detaljer är säkra kort för dig då du gillar en flexibel och förnybar hemmiljö. Mönstrade textilier garanterar ett omedelbart lyft, från kuddfodral till plädar, utan att begränsa möjligheten att smidigt plocka bort och flytta runt efter behov.

Jungfrun 23/8 – 22/9: Rejäl kruka

Inredning enligt stjärntecken, jungfrun
Tips! En tjusig kruka skapar ett vackert blickfång både med och utan blommor. Låt den med fördel stå framme även när den är växtfri. Foto: Menu.  

Jungfrun har en svårslagen weak spot för det jordnära. Din ultimata inredningsdetalj går inte helt oväntat i naturens tecken, med fokus på hemmets grönskande favoriter. Investera i en rejäl kruka, gärna några storlekar större, eller lekfulla vaser för att skapa naturnära blickfång. Samtidigt sätts växterna i fokus på ett tidlöst sätt.

Annons

Vågen 23/9 – 22/10: Stämningsfulla ljus

Inredning enligt stjärntecken, vågen belysning
Tips! Låt levande ljuskällor skapa svårtoppad stämning runt middagsbordet. Foto: Frama.  

Vågen lever för välkomnande stämning så långt ögat når. Ditt hem är enkelt, trivsamt och allt som oftast en given hot spot både för dig och din närmaste krets. Lägg fokus på levande ljuskällor, det omtyckta belysningsknepet som skapar omedelbar värme i alla hemmets rum. För en levande styling, blanda olika former och utföranden.

Skorpionen 23/10 – 21/11: Sober kontrast

Inredning enligt stjärntecken, skorpionen
Tips! Ingen färgkombination är så maffig som svart och silver (inte minst för skorpionen) – våga testa! Foto: Hay.  

Ja, det må låta något uttjatat, men som skorpion ligger alltid sobra detaljer och svärta nära till hands. Du faller ofta tillbaka till en större, eller fler små, objekt i stilfullt svart, gärna med en skimrande yta. I kategorin mindre föremål är det belysning och keramik som leder vägen, helst i kombination med en kontrasterande kulör.

Annons

Skytten 22/11 – 21/12: Nostalgisk detalj

Inredning enligt stjärntecken, skytten
Tips! Oberoende stjärntecken är mönstermix värt ett försök. Skruva upp eller tona ner färgval efter tycke och smak. Foto: Byredo.  

Skytten har en stark förkärlek för förutsägbar inredning. Däremot hämtar du gärna inspiration från excentriska årtionden, inte minst 60- och 70-talet, för att integrera en dos av bångstyrighet. Placera en sfärisk möbel, maximalistisk matta eller murrig textil mitt i enhetligheten. Kontrast adderas, utan att kännas övermäktig.

Se också: Dusty Decos drömvåning på Mallorca
Se också: Dusty Decos drömvåning på Mallorca
0:48
Publicerat 19 december 2022
Annons