Inred hemmet med 2021 års trendigaste inredningsdetaljer

Inredningen under året 2021 kan vi se präglas av slow living och eleganta detaljer. Så spana in våra tips på inredningsdetaljer utifrån årets stora trender!

Annons
Växtguiden - trendiga inomhusväxter 2021
Växtguiden - trendiga inomhusväxter 2021
1:04

Inspirerande 70-tal, skandinaviskt 2.0 eller influenser från medelhavet, ja det är några av trenderna vi ser växa och bli större under 2021. Nu när så många av oss spenderar mer tid i våra hem så ser vi även över hem och hus – vi bonar om ordentligt helt enkelt.

Därför samlar vi nu massor av inredningsdetaljer som följer 2021 års trender, allt från beige, griege, teddy, trä och organiska former. Låt dig inspireras och passa på att uppdatera hemmet efter en lång, mörk, höst.

Beige och jordnära inredredningsdetaljer

Redan förra året kunde vi se varma toner av beige och griege, de är här för att stanna. De lugna tonerna är perfekta för att skapa ro och vilsamhet i ett hem där vi nu spenderar mer och mer tid.

Beige bomullslakan från Ellos home
Skapa mjuka toner i sovrummet med beiga lakan. Foto: Ellos home.  

Påslakanset i ekologisk bomull från Ellos home – det kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons
Rund soffa i manchesterklädsel
Både runda former och beige är heta inom inredningen just nu. Foto: Jotex  

Rund soffa med extra slitstark manchesterklädsel i polyester i beige nyans. Soffan med en organisk form kan du läsa mer om här. (reklamlänk)

Sittpuff i ljust trä
Minimalistisk och stilren sittpuff i ljust trä. Foto: Ellos home  

Stor och härlig sittpuff som även kan bli som soffa om du ställer den mot väggen och bullar upp med lite kuddar. Stommen är av ljust trä, vilket är supertrendigt det med. Sittpuffen kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons

Plocka in naturen

En av trenderna vi ser bli stora i år är att ta in naturen mer och mer, som ägg där man kan kapsla in naturen eller väggar av grönska. Vi vill helt enkelt återskapa en utemiljö inne.

Vas i äggform som låter dig ta in naturen hemma. Foto: Åhléns  

Smart och stilfull odlingskupa är designad av Caroline Wetterling för Design House Stockholm. Den kan du klicka hem här. (reklamlänk)

Frostad kruka Nebl från Gejst
Hinta om grönska med denna frostade kruka från danska Gejst. Foto: Nordic Nest  

Krukan Nebl mega från danska Gejst är en innovativ keramikkruka med kupa i frostat glas. Krukan finns i olika storlekar och de kan du läsa mer om här. (reklamlänk)

Annons
Planteringskruka inomhus
Stilren kruka på ben i beige. Foto: Åhléns  

Kruka på ben i pulverlackerad stål designad av Nina Thöming. Den kan du klicka hem hos Åhléns. (reklamlänk)

Inredningsdetaljer i blåa toner

Något vi kommer få se mer och mer under 2021 är inredningsdetaljer i olika blå nyanser som petrol, gråblått och himmelsblått. Fräscht, vårigt och krispigt – perfekt efter en mörk höst och vinter.

Blå vas från Hay
Karamellinspirerande kruka i krispigt blått. Foto: Åhléns  

Randig glasvas från Hay. Den kan du köpa hem här. (reklamlänk)

Annons
Sammetskudde med bladmönster
Bladigt värre i blå toner. Foto: Ellos Home  

Sammetskudde från Ellos Home med en bakgrund av linne som skapar ett vackert bladmönster. Fler bilder på kudden kan du se här. (reklamlänk)

Blå ljuslykta Ellos Home
Blått är flott, speciellt när det kommer till mindre inredningsdetaljer. Foto: Ellos Home  

Enkelt sätt för att ta in blåa detaljer i hemmet: ljuslyktor. Blanda olika storlekar, mönster och nyanser. Köp ljuslyktan på bilden här. (reklamlänk)

Annons

Grafiska ansiktsmönster

Poster och tavelväggar är rykande hett just nu. De grafiska formerna tar allt mer plats och nu med ansikten som motiv. Spana in våra favoriter här.

Poster med grafiskt mönster
Grafiska ansikten kommer vi se väggar prydas av i år. Foto: Åhléns  

Svart motiv på en beige bakgrund. Motivet trycks på ett 180 grams fine art papper, den kan du klicka hem här. (reklamlänk)

Poster med grafiskt mönster
Häng upp en vacker plansch med ett grafiskt mönster där hemma. Foto: Nordic Nest  

Sunkissed poster från danska Poster Collective. Poträttet är en illustration av den holländska artisten Loulou Avenue. Postern kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons
Ansiktsskulptur
Små ansiktsfigurer passar också bra om du inte vill ha fler motiv på väggarna. Foto: Åhléns  

Om du inte vill pryda väggarna, så passar små skulpturer bra – de blir ett vackert stilleben tillsammans med en vas och ljusstakar som på bilden. Skulpturerna hittar du hos Åhléns. (reklamlänk)

Läs mer om hur du skapar ett snyggt stilleben här.

Skaffa ett statement piece

Något som blivit trendigt är att skapa en minimalistisk stil hemma, men att ett inredningsobjekt ska vara kronan på verket. Det som drar blickarna och uppmärksamheten till sig. Ett så kallat statement piece – det kan vara allt från ett något extraordinärt sidobord, en matta eller en lampa. Här är några av våra favoriter.

Annons
Piedestal i trä som statement piece
Piedestaler i olika höjd gör grunden till ett snyggt statement piece i hemmet. Foto: Ellos Home  

Piedestaler i olika höjd kan skapa ett snyggt statement piece med hjälp av snygga dekorationsobjekt att ställa på. Som på bilden ovan – piedestalerna kan du hitta här. (reklamlänk)

Layer spegel från Broste Copenhagen
Våga dig på ett statement piece med hjälp av en snygg spegel i organisk form. Foto: Nordic Nest  

En spegel med organiska former eller utstickande färg blir ett snyggt statement piece i hemmet. Som spegeln Layer från Broste Copenhagen, den kan du läsa mer om här. (reklamlänk)

Annons
Klä golvet med en snygg matta som denna från NJRD. Foto: Nordic Nest  

Varför inte placera ditt statement piece på golvet, som denna matta med asymmetriskt mönster från NRJD framtagen av formgivarduon Bernadotte & Kylberg. Ullmattan kan du klicka hem här. (reklamlänk)

Läs mer:

Jordnära minimalism – se vårens nyheter på Zara Home här

Uppdatera hemmet med 2021 års trender – rum för rum

8 sätt att inreda med den stora Medelhavstrenden 2021

Publicerat 19 januari 2021
Annons